• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina generalka za Ligu šampiona: "Petarda" obezbijedila prolaz, ali jedan igrač bi sad poslužio Stankoviću!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda je praktično prošla dalje, ali kako kaže Dejan Stanković ni jedan meč nije formalnost!

 Crvena zvezda protiv Pjunika Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je oduševila svoje navijače evropskom premijerom na "Marakani" kada je sa "petardom" ispratila Pjunik nazad u Jermeniju.

Prolaz ne samo u plej-of za plasman u Ligu šampiona, već i prolaz makar u grupnu fazu Lige Evrope je praktično ostvaren, ali od 19 časova crveno-bijeli igraju jako bitan meč.

Možda će vas zanimati

Duel sa Pjunikom će biti odlična prilika za isprobavanje nekih taktičkih zamisli, pa ćemo tako po svemu sudeći vidjeti afrički trio Sanogo-Kanga-Kangva na sredini, a takođe i drugačijeg napadača u odnosu na meč u Beogradu.

Drugačije će biti i formacija, a neki ključni igrači su ostavljeni u Beogradu, što zbog kartona, što zbog taktike ili odmora.

PETORICA U BEOGRADU, A STANKOVIĆ ŽALI ZBOG JEDNOG!

Izvor: Youtube/FK Crvena zvezda/printscreen

Ako izuzmemo igrače na koje se ne računa poput Nenada Krstičića, Srđana Spiridonovića i Filipa Falka, u Jermeniju nisu pošli napadač Aleksandar Pešić, vezisti Mirko Ivanić i Veljko Nikolić, kao i lijevi bek Milan Rodić koji je dobio crveni karton u finišu prošlog meča.

Sa ekipom u Jermeniju ne ide ni novo pojačanje Irakli Azarov, a sada se tek vidi kolika je šteta što posao oko njegovog dovođenja nije obavljen koji dan ranije. U tom slučaju bi Dejan Stanković već sada mogao da mu pruži neku šansu, makar sa klupe, s obzirom na to da je teško da bi nešto moglo rezultatski da se iskomplikuje crveno-bijelima.

Ovako će lijevo igrati Marko Gobeljić, a desno opet Strahinja Eraković što nije njegova prirodna pozicija i čak protiv Pjunika se vidjelo da mu ne prija da igra kao spoljni u odbrani.

Što se tiče ostatka tima biće ovo nova prilika da bar sa klupe nove minute dobiju pojačanja poput Mustafe i Mitrovića, a ostaje da se vidi da li će neki igrači koji su dolaskom Bukarija pali u drugi plan dobiti šansu, prije svega Ben.

ŠTA NAS ČEKA?

Doveo je novo pojačanje Pjunik, ali kao što nećemo gledati Azarova, neće biti ni Miljkovića na terenu u Jermeniji. Timovi će biti rasterećeni, ali u Crvenoj zvezdi je konkurencija takva da će pogotovo ofanzivni dio tima biti i te kako motivisan da se pokaže.

Osim toga pobjeda donosi prijeko potrebne bodove za koeficijent Srbije, ali i novac od UEFA, tako da će od 19 časova Crvena zvezda imati motiv da se pokaže.

A ako opet ubaci u "turbo" brzinu kao na "Marakani", navijači će mislima već biti u Ligi šampiona!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC