• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je Zvezdin sastav za Makabi: Stanković izabrao najjači tim crveno-bijelih - ova ekipa je već gazila u Evropi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbaleri Crvene zvezde imaju do Lige šampiona još samo jedan korak - dvomeč protiv Makabija iz Haife.

 Sastav Crvena zvezda za meč protiv Makabija Izvor: MONDO/MN Press

 Fudbaleri Crvene zvezde imaju veoma važan zadatak u srijedu (21:00) protiv Makabija iz Haife, a Dejan Stanković neće previše kombinovati. Srpski šampion će na ovom susretu, po najavama, igrati u istom sastavu kao i na prvom evropskom meču u ovoj sezoni - kada je na stadionu "Rajko Mitić" razbijen predstavnik Jermenije Pjunik (5:0).

To znači da ćemo i u na gostovanju u Izraelu vidjeti veoma dinamičnu i trkački vrlo raspoloženu Zvezdu, u kojoj bi ponovo glavne uloge mogli da odigraju Kings Kangva i Osman Bukari, fudbaleri koji su svojim fizičkim predispozicijama oduševili Zvezdine navijače već u nekoliko uvodnih kola.

Možda će vas zanimati

Očekuje se da obojica budu starteri, ali i najubojitija oružja Stankovićevog tima! Kangva je već nakon prvih minuta u Zvezdinom dresu označen kao "Kante za siromašne", da bi u narednim utakmicama pokazao svoju moć i u ofanzivnim akcijama tima. Ima ga bukvalno po cijelom terenu, često i pred protivničkim golom gdje završava duge akcije Zvezde, pa je već sada izrastao u jednog od najbitnijih igrača tima koji je Zvezda sastavljala tokom ljeta.

Stanković je tražio ubrzanja, a pravu mašinu dobio je na desnoj strani napada. Trougao Rodić-Ivanić-Katai na lijevom boku "davi" rivala konstantnom pretnjom, a momak iz Gane na suprotnom kraju terena leti ka golu rivala. Govorio je i o tome Stanković nakon 5:0 protiv Pjunika, pa će možda baš zbog te rapsodije njegovog tima ponoviti startnu postavu u Haifi.

Zvezda ni ovog puta neće imati klasičnog zadnjeg veznog, vjerovatno jer trener crveno-bijelih smatra da borba na sredini terena neće biti sudar teškaša već igrača koji mnogo trče, a za tako nešto potrebni su mu u manevru i Kangva i Kanga. Ostaje da se vidi da li će Gabonac ponovo bio defanzivnije orijentisan, što je prethodne i ove sezone umio dobro da odigra, a time i "kupi" prostor za svog saigrača iz iste linije tima.

U timu postoji samo još jedna pozicija o kojoj se razmišljalo prethodnih dana, ali odlučeno je da Strahinja Eraković počne kao desni bek. Ponovo će to izgledati isto kao na nekim ranijim mečevima ove sezone. Zvezdin štoper igraće kao bek kada se crveno-bijeli brane, a kao treći štoper kada napadaju. Takvo pomjeranje davaće Rodiću priliku da krene naprijed po lijevom boku i bude još jedna od opasnosti Makabija.

Ostatak tima trebalo bi da bude bez većih iznenađenja. Na golu standardni Milan Borjan, štoperi Aleksandar Dragović i Nemanja Milunović, a po lijevoj strani pomenuta trojka. Milan Rodić će igrati iza Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija, Zvezdinog ubitačnog tandema tokom prethodnih sezona. Mjesto u napadu rezervisano je za Aleksandra Pešića koji se pojavio na konferenciji, posebno jer sa timom nije otputovao Pavkov.

Očekivani sastav Crvene zvezde: Borjan - Rodić, Dragović, Milunović, Eraković - Kanga, Kangva - Ivanić, Katai, Bukari - Pešić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC