• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o meču Crvena zvezda - Makabi Haifa: Ulog je 20 miliona evra, protivnik nije bauk - mora da se prođe i kraj priče!

Autori Goran Arbutina Autori Milutin Vujičić

Makabi Haifa dočekuje Crvenu zvezdu večeras od 21 čas u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona. Gde je TV prenos, kakve sastave očekujemo i ko sudi - pročitajte u MONDO najavi.

 Sve o meču Crvena zvezda - Makabi Haifa Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je ubjedljivom pobjedom nad Pjunikom (u dvomeču 7:0) obezbijedila makar grupnu fazu Lige Evrope, ali nakon dvije sezone provedene u ovom takmičenju - gdje su stigli i do osmine finala - apetiti su porasli. Žele ponovo da se vrate u grupnu fazu Ligu šampiona, koje su dvaput igrali u mandatu Vladana Milojevića, a čini se da prilika nikad nije bila bolja i do prije nekoliko godina bi skakali u nebo da ih do tog cilja dijeli Makabi Haifa.

Aktuelni šampion Izraela je takođe do sada dvaput igrao grupnu fazu Lige šampiona i priredio je najveće iznenađenje kvalifikacija izbacivši Olimpijakos, pa stoga vrijedi i biti oprezan, posebno pred krcatim stadionom u Haifi.

Dobro pamte u Crvenoj zvezdi kako su se "opekli" protiv Omonije i Šerifa, kada nisu uspjeli da stignu čak ni do plej-ofa, ali pamte i kako su bili najbolji kada je to trebalo - i uspjevali su da šokiraju Salcburg i Jang bojs. Upravo takve partije je potrebno ponoviti i na gostovanju u Izraelu kako bi za sedam dana u Beogradu slavili Ligu šampiona...

Za razliku od pomenutih duela sa Salcburgom i Jang bojsima, više na snazi nije pravilo "gola u gostima" zahvaljujući kome su prošli dalje, tako da sada Zvezda mora i ofanzivnije ako želi da obezbijedi prolaz u elitu.

KAD I GDJE SE IGRA?

Ako ste pažljivo čitali tekst, mogli ste da primijetite da se igra u Haifi. Bilo je bojazni u Izraelu prethodnih dana da će meč iz bezbjednosnih razloga morati da se pomjeri u neki drugi grad, čak i državu, ali je na kraju definitivno da će Crvena zvezda i Makabi nastupiti na modernom stadionu "Sami Ofer".

Odavno su već sve karte rasprodane i očekuje se krcat stadion, a susret Makabi Haifa - Crvena zvezda počinje u 21 čas po centralno evropskom vremenu, odnosno od 22 časa po lokalnom. Revanš je za sedam dana u Beogradu.

GDJE JE PRENOS?

Navijači Crvene zvezde ne moraju da brinu - svi će moći da gledaju meč protiv Makabija. Susret će biti direktno prenošen na RTS1, kao i na TV Arena Sport gdje program počinje nešto ranije.

SASTAV CRVENE ZVEZDE?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dejan Stanković nije bio potpuno miran pred gostovanje u Haifi. Zbog stomačnog virusa "otpao" je najbolji strijelac tima ove sezone Milan Pavkov, dok na put nije krenuo ni Ibrahim Mustafa. Ipak, neće to napraviti naročito velike probleme Stankoviću jer nije ni bilo planirano da Pavkov počne susret.

Doprinos je svakako trebalo da pruži sa klupe, posebno u slučaju negativnog rezultata u Haifi, a dobra vijest je da se u tim vraćaju Mirko Ivanić i Milan Rodić koje nismo gledali u revanšu protiv Pjunika.

Čini se da Stanković neće mnogo komplikovati i da će na Makabi poslati najbolji tim koji ima u ovom trenutku, uz tek određena prilagođavanja u fazi odbrane gdje će znatno veći doprinos morati da pruže i krilni igrači, odnosno svakako tandem veznih igrača Kanga - Kangva koji će vjerovatno igrati bez "osigurača" iza njih.

Očekivani sastav Crvene zvezde: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Kanga, Kangva - Ivanić, Katai, Bukari - Pešić.

SASTAV MAKABIJA?

Izvor: YouTube/ספורט 107.5/Screenshot

Navikli smo da Makabi igra u formaciji 4-1-4-1, međutim izraelski mediji najavljuju da je njihov trener spremio malo iznenađenje za meč protiv Crvene zvezde. Očekuje se da se odbrana malo "pojača" kako bi zaustavili protok lopte crveno-bijelih, ali vidjećemo da li je to samo trik za večeras.

Njihov trener Barak Bahar je poznat kao ozbiljan inovator i važi za jednog od najboljih stručnjaka u Izraelu.

Očekivani sastav Makabija: Koen - Haziza, Sundgren, Planić, Goldberg, Kornu - Lavi, Ali Muhamed, Čeron Šeri - Dejvid i Pjero.

ZA ŠTA SE ZVEZDA BORI?

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je već obezbijedila učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, međutim svima je san da dođe i do Lige šampiona. Ne samo da su stekli potrebno iskustvo prethodne dvije godine, nego sada imaju i tim koji bi mogao bolje da se nosi sa velikanima, posebno ako uspiju da dođu do trećeg šešira na žrijebu.

U tom slučaju imali bi "samo" dva jača rivala i opet bi mogli da nastave takmičenje u Ligi Evrope, a svakako je značajno i to što sam plasman donosi skoro 20 miliona evra.

Pobjeda nad Makabijem takođe jača klupski i nacionalni koefidijent koji je izuzetno važan u daljim poduhvatima.

SUDIJA

Glavni sudija meča biće jedan od najpoznatijih španskih arbitara Karlos del Sero Grande. Njemu će pomagati Pau Sebrijan Devis, Dijego Barbero i Sezar Soto Grado, dok su i dvojica VAR arbitara iz Španije - Huan Martinez Munuera i Rikardo de Burgos.

Zanimljivo je da je Del Sero Grande sudio prije pet dana i meč Osasuna - Sevilja na kome je pokazao čak osam žutih kartona i jedanaestarac za domaćina.

TRADICIJA

Vjerovali ili ne, ali ne samo da Crvena zvezda nikad nije igrala protiv Makabi Haife, nego je ovo prvi put u istoriji da igra međunarodnu utakmicu sa klubom iz Izraela.

Anketa

Šta očekujete u prvom meču Makabi Haifa - Crvena zvezda?

  • Pobedu Zvezde i završen posao!

    25% (2)

  • Pobedu Zvezde, ali neće biti rešeno

    37.5% (3)

  • Biće nerešeno

    37.5% (3)

  • Makabi će dobiti prvi meč

    0% (0)

Šta očekujete u prvom meču Makabi Haifa - Crvena zvezda?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC