• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Statističari izračunali ko će biti šampion Srbije! Evo ko će direktno u Ligu šampiona i po 20 miliona evra

Autor Dragan Šutvić

Ako je vjerovati Švajcarcima, najveće šanse da osvoji šampionski naslov ima Crvena zvezda.

 ko će biti šampion srbije  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Međunarodni institut za fudbalsku statistiku (CIES) iz Švajcarske svake nedjelje donosi nova fudbalska istraživanja, a ovoga puta su koristeći brojne parametre pokušali da predvide konačan rasplet u najjačim ligama Evrope. 

Prema njihovoj procjeni, Crvena zvezda će i ove sezone Superlige biti šampion Srbije, čime bi obezbijedili direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a istovremeno i čak šestu godinu zaredom podigli pehar namijenjen najboljem klubu domaćeg šampionata.

CIES pretpostavlja da će Partizan biti drugoplasirani i da će tako u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će u Konferencijsku ligu, ako neko drugi ne osvoji Kup Srbije, ići redom: Čukarički, Vojvodina i TSC.

Njihova procjena govori i da će u plej-of još Javor Spartak i Voždovac, dok će u donjem dijelu tabele biti Radnički Niš, Mladost, Novi Pazar, Radnik Surdulica i Kolubara. U baraž za opstanak ide Radnički Kragujevac, dok bi po njihovoj procjeni Napredak i Mladost GAT direktno ispali u Prvu ligu Srbije.

Podsjetimo, Zvezda je trenutno lider sa 15 bodova je Partizan osvojio osam bodova, ali oba tima su odigrala po dva meča manje.

Njihova procjena je napraveljena po statističkom modelu koji podrazumijeva rezultate u prethodne dvije godine, iskustvo igrača i aktivnost u prelaznom roku, a objašnjeno je da su šanse da se ovo dogodi veće od 80 odsto.

Dodajmo i to da je procjena da će Mančester siti biti šampion Engleske, da će Bajern nastaviti svoju vladavinu u Njemačkoj, da će Inter osvojiti naslov u Italiji, dok će Pari Sen Žermen i Real Madrid takođe biti prvaci Francuske i Španije, s čim se svakako neće složiti njihovi rivali.

Izvor: CIES/Screenshot

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC