• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinac koga je Azar šutnuo danas je milioner: Sakupljač lopti za manje od 10 godina napravio imperiju!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatna priča o uspehu klinca iz Svonsija, koga je as Čelsija šutnio, pa je godinama kasnije zaradio ogroman novac. Ipak, ona nije klasična holivudska storija o uspjehu - pročitajte je.

 sakupljač lopti kojeg je šutnuo azar danas je milioner  Izvor: Profimedia

Nekadašnji sakupljač lopti Svonsija, Čarli Morgan (26), koga je svijet upoznao 2013. kada ga je tadašnji as Čelsija Eden Azar šutnuo na jednoj utakmici sada je multimilioner! Morgan je sada suvlasnik jednog brenda votke i reklamiraju ga poznate ličnosti, poput boksera Flojda Mejvedera.

U vrijeme kada ga je Azar udario, on je pokušao da "uštedi vrijeme" za Svonsi, a sadašnji igrač Reala izgubio je tada živce, udario ga i zbog toga je čak pokrenuta i policijska istraga zbog njegovog fizičkog nasrtaja.

Možda će vas zanimati

Ipak, sve je prošlo bez teške kazne za Belgijanca (bio je suspendovan samo sa tri utakmice), a 10 godina kasnije isplivali su detalji o Morganovom uzbudljivom životu. U ovom trenutku, njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 47 miliona evra. Brend "Au Votka" osnovao je sa školskim drugom iz Svonsija, Džeksonom Kvinom (29) i sada je njihovo piće u prodaji u više od 40 država, širom svijeta. Za to vrijeme, naravno da ne zaboravlja taj trenutak u kojem ga je Azar šutnuo.

"Taj incident dogodio se u ludoj noći i da budemo iskreni, to je nešto što će se dugo pamtiti", rekao je bogataš koji je dospio i na Tajmsovu listu biznismena čije vrijeme dolazi u 2023. godini.

"Za mene je stvaranje 'Au votke' bio pokušaj da napravim uspjeh sa tim brendom i da više ne budem prepoznat samo kao 'sakupljač lopti Svonsija'. Htio sam da ljudi vide da je sakupljač lopti iz Svonsija uradio nešto zaista veliko".

Njegovo piće prodaje se po cijeni od oko 35 evra i Morgan je veoma uspešan u tom biznisu, ali je važno naglasiti da on nije počeo "od nule". Morgan je nasljednik vlasnika imperije "Morgans hotela", koja je procijenjena na oko 77 miliona evra. Njegov otac Martin Morgan je direktor Svonsija i bio je sigurno velika podrška svom nasljedniku, koji je prošle godine prodao 10.000 boca votke u samo jednom mjesecu.

Morgan junior trenutno zapošljava oko 50 ljudi, uglavnom iz Svonsija i prošle godine je zaradio više od 10 miliona funti.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC