• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za Maltu! Grupna faza jako blizu, a za crno-bijele nema opuštanja - Petrić izvodi najjači tim!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri Partizana imaju fantastičan rezultat iz prvog meča i na Malti treba samo da "ovjere" prolaz u grupnu fazu.

 sastav partizana za utakmicu protiv hamruna  Izvor: MONDO/MN Press

Preij dvije nedjelje, fudbaleri Partizana spremali su se za presudnu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, svjesni da poslije poraza moraju da naprave preokret na domaćem terenu.

Sada, u revanš meču plej-ofa za plasman u Konferencijsku ligu, situacija je drastično drugačije. Poslije trijumfa (4:1) protiv Hamruna, Partizan rasterećeno ide na Maltu, gdje će u četvrtak (20.00) biti željan da novom pobjedom potvrdi očiglednu razliku u kvalitetu dva tima.

Tim Gordana Petrića praktično od četvrtka uveče, otkako se završila utakmica u Humskoj, ponavlja da na Maltu neće ići opušten zbog zalihe od tri gola prednosti. I za renome kluba, ali i silne UEFA koeficijente, Partizan ima obavezu da dvostrukom pobjedom stigne do grupne faze Konferencijske lige.

Kada već crno-bijele čeka mjesto u prvom šeširu žrijeba u petak, onda je potrebno da se do tamo i stigne pravim putem. A evo kojih 11 igrača bi Gordan Petrić trebalo da izabere za tu misiju.

Među stativama će, kao po običaju u posljednje vrijeme, biti Aleksandar Popović. Mladi čuvar mreže ima prednost u odnosu na Nemanju Stevanovića i neće su tu ništa epohalno menjati. Glavno pitanje je kako će izgledati formacija igrača u polju.

U prvom meču, Petrić je iznenadio sve u Hamrunu odlukom da izvede tim u sistemu 3-4-3. Tada mu se taj trik i te kako isplatio, sa tri pogotka do 33. minuta meča. Ipak, na Malti bismo ponovo mogli da vidimo uobičajenu 4-2-3-1.

Pogledajte detalje sa beogradskog meča:

Možda dobitnu kombinaciju ne treba mijenjati, ali i Maltežani bi mogli da se ponovo navikavaju na nešto sa čime se nisu susreli. Zato će na bekovskim pozicijama u klasičnoj defanzivnoj "četvorci" biti Marko Živković i Slobodan Urošević.

Na štoperskim pozicijama je Igor Vujačić neprikosnoven, a poslije dobrih partija od dolaska Petrića na mjesto trenera, ponovo bi prednost mogao da dobije Svetozar Marković, prije nego Siniša Saničanin.

Činjenicu da neće igrati sa tri štopera, Partizan bi mogao da nadomjesti "dvostrukim osiguračem", sa dva klasična defanzivna vezna u Ljubomiru Fejsi i Patriku Andradeu. Ispred njih, nešto ofanzivniji, mogao bi da bude Bibars Natho. Izraelac nije igrao u prvom meču, Petrić je to objasnio svojim taktičkim promjenama, ali zasigurno je da će Natho na Malti imati i svježine i kvaliteta da značajno doprinese na putu ka još jednoj pobjedi. I na kraju, napadački trio je najlakše predvideti.

Fuseni Dijabate i Kvinsi Menig će biti na krilnim pozicijama. Ovaj prvi je u posljednja dva meča u Humskoj pokazao da će od njega štošta zanimljivo moći da se očekuje tokom sezone, dok je Menig nerijetko bio i van ritma. Ipak, gol na Kipru protiv AEK-a mu ne treba zaboraviti, kao ni činjenica da crno-bijeli na klupi baš i nemaju mnogo očiglednog kvaliteta na njegovoj poziciji.

Rikardo Gomeš će predvoditi napad, kao što je to uvijek slučaj, pa se tako nameće možda i najjača postava Partizana. Evo kako bi crno-bijeli mogli da istrče na teren u četvrtak uveče:

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Fejsa, Andrade - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC