• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga Meridian protiv rivala "po mjeri": Došlo je vrijeme da razmišljamo o gostujućim bodovima!

Autor Dragan Šutvić

Dobojlije će prvog dana viikenda gostovati Igmanu.

 u tekst3.jpg Izvor: Promo/Meridian

Pred igračima Sloge Meridian je, ističe trener Dobojlija Zoran Ćurguz, rival po mjeri.

U sedmom kolu m:tel Premijer lige BiH, njegov tim će u Doboju kod Kaknja odmjeriti snage sa Igmanom, još jednim klubom koji ove sezone debituje u bh. eliti (subota, 17.00 časova).

Možda će vas zanimati

"Po kvalitetu su tu negdje u našem rangu. Imaju dosta sličnosti sa nama, i oni igraju na zamjenskom terenu. Stadion je negdje na pola puta između Doboja i Konjica, tako da nas očekuje jedna utakmica protiv ravnopravnog protivnika, na neutralnom terenu. Igman je ekipa koja je u posljednje tri utakmice pokazala jednu zavidnu formu, pobijedili su Sarajevo, igrali neriješeno u gostima sa Veležom i Posušjem i samim tim dokazali da imaju kvalitet. Znali smo to i ranije jer su doveli mnogo iskusnih igrača, prije svega iz Sarajeva, koji imaju iskustvo igranja Premijer lige BiH i to su igrači koji stvaraju prevagu na terenu", rekao je Ćurguz na konferenciji za novinare.

Ističe strateg dobojskog premijerligaša da je riječ o veoma dobro organizovanoj ekipi, koja u svojim redovima ima nekoliko istaknutih pojedinaca.

"Čvrsti su i kompaktni u zadnjem dijelu, imaju dva dobra bočna igrača, Hehibovića i Durakovića. Imaju jednog napadača koji je atipičan, koji gaji engleski stil fudbala, Ramića, oko njega se sve vrti. Imaju i dva krilna igrača koja su poprilično brza i koja mogu da naprave određene probleme. Sa druge strane, mi smo na dvije gostujuće utakmice dali puno golova, ali nismo osvajali bodove, što je veliki hendikep."

Uprkos tome, Ćurguz vjeruje da je došlo vrijeme da Sloga razmišlja, nakon dva poraza, o bodovima na gostujućem terenu.

"Radili smo u proteklim danima na otklanjanju nedostataka u defanzivnom dijelu, što je pokazala i utakmica protiv Širokog Brijega, gdje smo djelovali bolje i ozbiljnije. Ovaj zgusnuti raspored treba što bolje iskoristiti. Već u utorak imamo novu utakmicu, u subotu opet, ovo su tri utakmice u kojima možemo da napravimo mnogo, ali i da se dovedemo u tešku situaciju. Najvažnije je da igrači to shvate, da im ja prenesem ta neka razmišljanja i da ove tri utakmice odradimo na pravi način. Ako tako bude, onda smo na dobrom putu da ostvarimo svoje ciljeve", poručio je Ćurguz.

U utorak će Sloga dočekati Velež, dok će sljedećeg vikenda gostovati Slobodi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC