• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran Ćurguz je trener i doktor nuklearne fizike: Dekan koji je branio Lalatovića

Autor Haris Krhalić

Nesvakidašnja priča o treneru Sloge Meridian koji ima i izvanrednu akademsku karijeru.

 Zoran Ćurguz doktor nuklearne fizike Izvor: MONDO/Dragan Šutvić/YouTube/Elta HD/Printscreen

Mnogo puta smo imali prilike da u svijetu fudbala čujemo za trenere koji su imali različite karijere prije nego što su postali poznati kao vrsni stručnjaci u najpopularnijem sportu na svijetu.

Žoze Murinjo je prethodno bio nastavnik fizičkog, Mauricio Sari je bio bankar, ali u Republici Srpskoj postoji poseban slučaj. Trener jednog premijerligaša Bosne i Hercegovine je Zoran Ćurguz, a on je vanredni profesor doktor nuklearne fizike!

Zvuči nevjerovatno i zasigurno jedinstveno u svijetu fudbala. Zoran Ćurguz je trener Sloge Meridian, ali nije samo vanredni profesor doktor nuklearne fizike, već je i dekan Saobraćajnog fakulteta u Doboju, Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ovaj 51-godišnjak je 2014. godine postao doktor fizičkih nauka na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu, a do sada je objavio 42 naučna rada.

Sa Slogom iz Doboja je uspio da izbori istorijski plasman u Premijer ligu BiH, a nedavno je bio u centru pažnje poslije utakmice Sloge i Borca. Tada je Ćurguz stao u odbranu Nenada Lalatovića i zatražio od njega da ostane na mjestu trenera tima iz Banjaluke.

Izvor: YouTube/Sport i mladi/Printscreen

"Želim da se nadovežem na emotivnu izjavu mog kolege. Smatram da Nenad Lalatović treba Borcu, treba Banjaluci. Siguran sam da će promijeniti svoju odluku kada prespava jedno veče. Prvo je kolo i mislim da nema potrebe za jednim takvim činom. Nenad Lalatović je poznato trenersko ime na prostorima bivše Jugoslavije i sigurno ima znanje i iskustvo da odgovori na sve ove izazove. Od srca mu želim da promijeni svoju odluku i ostane u Borcu, jer potreban je i klubu, ali i ovoj ligi", poručio je Ćurguz, koji je baš protiv Borca sa svojom Slogom na debiju stigao do istorijskog boda u eliti BiH fudbala.

Ćurguz, koji je rodom iz Sanskog Mosta, bio je trener nekolicine klubova iz Bosne i Hercegovine, često u nižim rangovima. Karijeru je 2008. počeo u Modriči, vodio je i Proleter iz Teslića, Zvijezdu iz Gradačca, banjalučki Željezničar, a trenutno u Slogi iz Doboja obavlja svoj drugi mandat.

U novoj sezoni Premijer lige BiH, Sloga je u sredini tabele na šestom mjestu, sa pet bodova iz prvih pet utakmica.

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Sigurno si pao kod doticnog, pa ti malo sujeta proradila.

Mladen bojDo

@Hmm Ma sigurno.

Mladen bojDo

100km ispit

Mladen bojDo

100kk ispit.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC