• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAR pokazao ofsajd, ali jednog igrača nisu snimili: Juveu ukrali gol na bizaran način - za šta im služe kamere?

Autor Haris Krhalić

Nevjerovatan finiš utakmice između Juventusa i Salernitane donio je mnogo burnih reakcija, a sada je jasno, i pogrešnih sudijskih odluka.

 Poništen pogodak Juvnetusa protiv Salernitane Izvor: Twitter/screenshot/juve_canal/Streamja.com/screenshot

Neverovatna završnica na utakmici Juventus - Salernitana u nedelju uveče u italijanskoj Seriji A! Remi 2:2 izazvao je mnogo bure poslije velike drame koja je viđena u nadoknadi vremena, a kada su viđeni priznat gol, poništen gol i tri crvena kartona.

Na kraju, VAR je donio presudu da Juventus nije stigao do trećeg gola i velikog preokreta u 98. minutu utakmice, a sada se ispostavlja da je načinjena velika greška i nepravda timu iz Torina!

Mnogi su se u nedjelju uveče u Italiji pitali koja je svrha VAR sistema ako on neće sprečiti skandalozne greške. A gledanje video snimaka zarad donošenja odluka sada je ponovo kritikovano, jer su navijači Juventusa smatrali da postoje dva osnova po kojem je njihov tim oštećen.

Prvi, onaj nešto blaži. Kada je Arkadijuš Milik zatresao mrežu u 96. minutu, vjerovao je da je to gol za 3:2 koji njegovom timu donosi pobjedu. Skinuo je dres i burno proslavio gol, zbog čega je dobio drugi žuti karton i time isključenje. Međutim, kada je glavni sudija meča poništio gol, Milik je i dalje ostao isključen, što su mnogi već više puta isticali kao suludo pravilo, jer je Poljak dres skinuo samo zbog tog pogotka.

No, ono daleko važnije od toga je činjenica da se ispostavilo da taj poništeni gol uopšte nije trebalo da bude poništen! Naime, VAR tehnologija je poništila gol zbog navodnog ofsajda Bonućija, ali je žestoko omanula samo zbog toga što nije bio prikazan čitav kadar. Ovako je izgledao snimak koji su sudije gledale:

Ali na snimku koji su sudije gledale, nigde u kadru nije bilo Antonija Kandreve, igrača Salernitane koji je bio u takvoj poziciji da nijedan od igrača Juventusa nije mogao da bude u ofsajdu! On je bio daleko od središta igre, ali je bio na oko tri metra od gol-aut linije, zbog čega su svi igrači Juventusa bili u dozvoljenoj poziciji. Evo kako je to izgledalo iz drugog ugla:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC