• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčevi napadači "uspavani": Od devet golova u prvenstvu, samo jedan su postigli špicevi!

Autor Dragan Šutvić

Realizacija je hronična boljka fudbalera Borca.

 realizacija problem borca  Izvor: Promo/FK Borac

Banjalučki Borac optimistično je ušao u novu takmičarsku sezonu, na čelu sa novopostavljenim trenerom Nenadom Lalatovićem.

Od najuspješnijeg stratega u istoriji Vojvodine javnost je očekivala da bude neka vrsta "Mojsija koji će da razdvoji more" kako bi se Borac prošetao do bar jednog trofeja na nivou BiH.

Možda će vas zanimati

Ipak, od početka sezone, pa do njegove druge ostavke i dolaska sadašnjeg trenera Vinka Marinovića, crveno-plavi rezultatski i igrački "kašlju" i bilježe promjenljive rezultate, te su na trenutnoj tabeli petoplasirani, uz 14 bodova iz deset utakmica.

I sam Marinović je u najavi posljednje utakmice protiv Veleža (0:0) iskreno priznao da njegova ekipa u ovom trenutku ne izgleda onako kako bi on htio, a u prilog toj tvrdnji ide i činjenica da fudbaleri u crveno-plavim dresovima i dalje kubure sa hroničnom bolešću zvanom – realizacija.

U prvih deset premijerligaških kola, Borac je postigao samo devet golova, koliko su u dosadašnjem toku sezone uknjižila još četiri kluba (Široki Brijeg i Velež uz utakmicu manje, Sloboda i Posušje), a samo jedan klub je u ovom trenutku na manjoj cifri (Leotar, 6).

Da stvar bude još poraznija, od posljednja tri gola na crveno-plavom kontu, čak dva su bila djelo protivničkih igrača. U derbiju sa Željezničarom (2:1), vlastitu mrežu je zatresao prvotimac Sarajlija Stjepan Vego, kojem se u okršaju sa Zrinjskim (1:0) pridružio čuvar mreže Mostaraca Josip Čondrić.

Takođe, od pomenutih devet postignutih golova, samo jedan je bio djelo klasičnog napadača. U porazu (1:3) od Sarajeva, mrežu je zatresao Momčilo Mrkaić i to nakon kardinalne greške čuvara mreže bordo tima Belmina Dizdarevića.

Mrkaić je nastupio u svim dosadašnjim mečevima u sezoni, osim u duelu sa "plavima" sa Grbavice, ali je samo na tom uspio da poentira. Sa druge strane, još se čeka bilo kakav učinak Jove Lukića koji je, osim dva evro-duela, odigrao i osam utakmica u okviru m:tel Premijer lige BiH, ali za sada nije uknjižio ni gol ni asistenciju.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Takođe, zanimljiv je i podatak da je štoper Aleksandar Vojnović sam postigao više pogodaka u dosadašnjem toku sezone od dva klasična napadača zajedno. Defanzivac Banjalučana je uknjižio dva premijerligaška pogotka, a na klupskoj listi strijelaca društvo mu pravi ofanzivni vezista Dejan Meleg.

Među strijelce su se, računajući i m:tel Premijer ligu BiH i nastupe u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, upisali su se još i krilni napadač Benjamin Tatar (jedan gol u prvenstvu i dva na evropskoj sceni) i Nedeljko Piščević (jedan gol u Evropi).

Prvu narednu priliku da poprave utisak Borčevi napadači imaće u subotu od 16.00 časova, kada će u Srebreniku, u duelu 11. premijerligaškog kola, odmjeriti snage sa Tuzla sitijem.

Nakon toga, slijedi dvosedmična prvenstvena pauza, poslije koje se igraju mečevi prvog kola drugog kruga prvenstva, u kojem će Banjalučani na domaćem terenu, a to bi konačno trebalo da bude Gradski stadion, odmjeriti snage sa Slogom Meridian, najprijatnijim iznenađenjem prvenstva.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Neka ih neko probudi, dok još nije prekasno....

Mitar

Prikazano na utakmici sa Veležom je ravno fudbalu područne lige. Zaista ne znam na osnovu čega se igračima fakturiše plata od četiri cifre, da ne govorimo o onim petocifrenim...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC