• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevjerovatna simbolika! Sin bivšeg igrača Zvezde debitovao za Liverpul u Ligi šampiona, a jedan podatak oduševio je sve!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi fudbaler debitovao je u Ligi šampiona tako što je zamijenio Tijaga Alkantaru, a taj potez imao je posebnu simboliku...

 Stefan Bajčetić debitovao za Liverpul u Ligi šampiona Izvor: Profimedia

Stefan Bajčetić (17) debitovao je za Liverpul i u Ligi šampiona. U pobjedi protiv Ajaksa (2:1) ušao je u nadoknadi vremena, zamijenio je Tijaga Alkantaru i tako dobio priliku da osjeti kako je igrati na "Enfildu" u elitnom takmičenju. Nije proveo na terenu previše vremena, ali dovoljno da to veče pamti. Ujedno i najbolji pokazatelj koliko Jirgen Klop veruje u igrača srpskog porijekla, momka koji je nedavno produžio ugovor sa klubom.

Njegov ulazak ima i posebnu simboliku, pa se mnogi pitaju da li je njemački stručnjak za to znao kada je odlučio da napravi izmjenu. Naime, Stefanov otac Srđan, bivši fudbaler Crvene zvezde, igrao je sa ocem Tijaga Alkantare Mazinjom. Njih dvojica bili su saigrači u Selti u jednom periodu. Sada, više od 20 godina kasnije njihovi sinovi su u istom timu.

Mladi Bajčetić je ove sezone uspio da se nametne Klopu. Koliko povjerenja ima u njega govori i to što je na svim mečevima ove sezone bio u sastavu, uglavnom je pratio sa klupe, ali strpljivo čeka svoju šansu. Protiv Bornmuta (9:0) je odigrao dvadesetak minuta i sigurno će dobiti priliku za dokazivanje, vjerovatno prvo u Kup takmičenjima. Ima ogroman potencijal i to je nešto što prate i ljudi u Srbiji.

Stefan ima i srpsko i špansko državljanstvo. Igrao je za mlađe kategorije španske reprezentacije za sada, ali još nije debitovao za seniore. Mnogi se nadaju da bi Dragan Stojković Piksi možda mogao da ga ubijedi da promijeni odluku i da izabere "orlove". Već je razgovarao sa nekoliko supertalentovanih igrača, a jasno je da Bajčetić ima svijetlu budućnost. Možda i u dresu Srbije...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC