• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović predstavljen na "Policama": Poslije Banjaluke, Trebinje je grad koji mi najviše prija

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi stručnjak vratio se u Leotar, ovaj put u novoj ulozi.

 Marko Maksimović predstavljen kao novi trener Leotara iz Trebinja Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje

Marko Maksimović danas je zvanično predstavljen kao novi trener trebinjskog Leotara.

On se tako nakon skoro deceniju i po vratio na "Police", ali ovaj put u novoj ulozi. U sezoni 2008/09 nosio je dres prvog šampiona BiH, a sada je preuzeo kormilo ovog kluba, naslijedivši imenjaka Marka Vidojevića.

Možda će vas zanimati

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo i srećan sam što je u naš klub došao Marko Maksimović, Uvjeren sam da će sa njim doći neka nova pozitivna energija i da ćemo napraviti pozitivne korake u odnosu na period koji je iza nas. I pored činjenice da je mlad, iza njega stoje neka značajna djela sa FК Borac. Sigurno je da će on sa svojim novim stručnim štabom uraditi sve da uz ovaj igrački kadar pomjerimo klub naprijed", istakao je Rajko Mičeta, predsjednik Upravnog odbora Leotara.

Maksimović je ranije vodio Borac, sa kojim je u sezoni 2020/21 stigao do šampionske titule u Premijer ligi BiH.

"Poslije Banjaluke, Trebinje je grad koji mi najviše prija", poručio je Maksimović.

"Vratio sam se u klub za koji sam nekada igrao. Situacija nije idealna, a da je drugačije ni ja sada ne bih bio tu. Ono što je mene privuklo je činjenica da volim izazove. Niko nije čarobnjak, stvari se ne dešavaju preko noći. Ono što ja želim je da Leotaru vratim njegov DNК, koji se u međuvremenu izgubio. Кada sam ja igrao u Leotaru, u Trebinju niko nije mogao da pobijedi. Jeste, ali je morao da bude mnogo, mnogo dobar. U Trebinju je uvijek bilo borbeno, tvrdo, jako... I dok sam bio trener Borca rekao sam da je Leotar jedini klub u ovoj državi koji može da uđe u ligu i da se okupi 15 dana pred prvenstvo i da opstane. To ni jedan 'veliki' klub ne može da uradi, a ovaj klub ima nešto posebno."

Uvjereni su svi u gradu na Trebinišnjici da Leotar može do cilja - opstanka u bh. eliti.

"Ekipa koju sada imamo će morati mnogo toga da promijeni. Ne može se dogoditi da igrači ne trče. Ako pobijedimo sljedeće tri utakmice mi nismo obezbijedili opstanak. Ako ih izgubimo, nismo ispali iz lige. Ako budemo radili studiozno uspjećemo. Ne treba očekivati revoluciju nakon jedne utakmice. Ako pobijedimo Slobodu, ostajemo na istom mjestu, ali ako nastavimo dobru seriju otvaraju se nove mogućnosti. Pred nama je dugo prvenstvo. Ako ja vidim da ne mogu nešto napraviti, ja idem, to sam rekao i u Borcu, tako kažem i pred svima vama", poručio je Maksimović.

Maksimović neće sutra debitovati na klupi Leotara, nego će ekipu u duelu sa Slobodom predvoditi njegov pomoćnik Oleg Ćurić.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC