• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno! Marko Maksimović preuzeo Leotar

Autor Haris Krhalić

Leotar ima novog trenera.

 Marko Maksimović preuzeo Leotar Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nekadašnji trener Borca Marko Maksimović, koji je sa crveno-plavima prošle godine osvojio titulu šampiona BiH, preuzeo je ekipu Leotara. Potrvdili su to jutros iz trebinjskog premijerligaša.

"Zadovoljstvo nam je objaviti da je Marko Maksimović (38) novi šef stručnog štaba Leotara", saopštili su iz kluba.

Maksimović je, svojevremeno, tokom igračke karijere nastupao za klub sa Polica pa će ovo za njega biti svojevrsan povratak. 

"Nakon detaljnog razmatranja više kandidata sa uspješnim trenerskim karijerama, upravni odbor kluba je odlučio da tim povjeri perspektivnom stručnjaku, koji dobro poznaje tim Leotara, ali i cijelu Premijer ligu. Maksimović ima zadatak prije svega da povrati poljuljano samopouzdanje unutar ekipe i da ostvari glavni cilj kluba u ovoj sezoni, a to je opstanak u m:tel Premijer ligi", navodi se u saopštenju kluba iz Trebinja.

Uz Maksimovića, stručni štab će činiti Oleg Ćurić, Damir Memišević, Anel Ramić, Srđan Kuljić i Darko Jegdić.

Maksimovič je kopačke o klin okačio 2013. godine kao član Borca, u kojem je bio trener pionirske selekcije, sportski direktor, pomoćni trener u seniorskom timu kada su šefovi struke bili Zoran Milinković i Darko Vojvodić, te trener juniorske ekipe prije nego što je početkom 2021. godine preuzeo komandu nad prvim timom.

U trenutku kad je preuzeo ekipu, Borac je bio petoplasirani uz 13 bodova minusa za vodećim Sarajevom, a onda su crveno-plavi do kraja sezone, u preostalih 14 kola, osvojili 35 bodova i okitili se titulom šampiona BiH, drugoj u istoriji kluba.

Inače, Maksimović je Borac napustio krajem jula prošle godine, upravo nakon remija upravo sa Trebinjcima. Ovaj mladi trener je na klupi Leotara naslijedio dosadašnjeg stratega Marka Vidojevića koji je nedavno smijenjen.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

????

Što ne povede med . tim Borca sa sobom? Kad se svi igrači Borca lijece u dobro poznatoj ustanovi na ovim prostorima. Bio sam pacijent tamo i sve lično vidio.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC