• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavio fudbal u 32. godini, a onda pokrenuo čudan biznis: Bivši igrač Liverpula zarađuje milione!

Autor Dragan Šutvić

Danijel Ager je pokrenuo firmu još tokom svojih igračkih dana, a ona mu se sada ozbiljno isplaćuje.

 danijel ager zarađuje milione Izvor: Profimedia/danielagger22/Printscreen

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Danske Danijel Ager ostao je upamćen po svojoj karijeri u Premijer ligi i nastupima u dresu Liverpula. Momak koji je na "Enfild" stigao početkom 2006. godine, kada Liverpul nije uspio da dovede Nemanju Vidića, bio je jedan od atipičnih igrača.

Možda će vas zanimati

U karijeri je nastupao samo još za Brondbi, prije i poslije osam godina u Liverpuli, a svoje fudbalske dane okončao je kada je imao svega 31 godinu. I danas se bavi neobičnim biznisom - čišćenjem javnih toaleta!

Ager je 2014. godine napustio Liverpul i vratio se u svoj voljeni Brondbi, ne želeći da igra ni za jedan drugi klub poslije slavnog engleskog velikana. U penziju je otišao poprilično mlad, izjavivši da se u njegovom fudbalu ne vrti sve oko fudbala, već da postoje i druge stvari kojima bi volio da se bavi.

Još dok je igrao za Liverpul, Ager je razmišljao kako da uloži svoj novac i u Danskoj je pokrenuo nekoliko biznisa. Jedan se ispostavio kao pun pogodak i danas mu je glavni izvor zarade - i to poprilično bizaran i neočekivan.

Ager je još 2013. godine pokrenuo firmu "KloAgger", koja se bavi održavanjem javnih toaleta širom Danske. Ovaj biznis mu je posljednjih godina posebno zaživio. Uložio je u startu oko 600.000 evra, ali mu nije trebalo dugo da povrati uloženi novac.

Sada "KloAgger" zarađuje lijepe svote novca, potpisali su nekoliko ugovora u mnogim gradovima u Danskoj gdje se brinu o javnim WC-ima. Prema pisanju tamošnjih medija, Ager je navodno zaradio već nekoliko miliona evra od tog biznisa. Inače, Ager se ne bavi samo time.

On je i "tattoo majstor", jer je veliki ljubitelj tetovaža. Na njegovom tijelu skoro da nema slobodnog mjesta za nove tetovaže, pa je sada počeo da tetovira i druge ljude. Ali uprkos ovim neobičnim poslovima kojima se bavi, Danac je i dalje ostao u fudbalu.

Završio je sve trenerske licence i počeo je sa trenerskom karijerom. Trenutno je trener ekipe HB Koge koja se takmiči u drugom rangu danskog fudbala. Preuzeo ih je prije nešto više od godinu dana i to je prvi klub u njegovoj karijeri. Cilj je uvesti ih u najjaču ligu Danske, ali ako Ageru nekada dosadi taj posao, uvijek ima firmu koja mu donosi milione...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC