• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na sreću nisam sanjao, iako je sve bilo kao san! Junak pobjede BiH nad Crnom Gorom se oglasio dan poslije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ermedin Demirović je prvim pogotkom u dresu "zmajeva" osigurao povratak u A grupu Lige nacija i učešće u baražu za naredno Evropsko prvenstvo.

 Ermedin Demirović nakon pobjede BiH protiv Crne Gore Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Napadač njemačkog Augzburga Ermedin Demirović je u finišu prvog poluvremena utakmice na "Bilinom polju" pogodio crnogorsku mrežu i postigao prvenac u dresu Bosne i Hercegovine.

Taj pogodak bio je dovoljan "zmajevima" da kolo prije kraja Lige nacija osiguraju prvo mjesto u grupi i povratak u elitni razred ovog takmičenja, povlašteni položaj na žrijebu kvalifikacija za EURO 2024 kao i plasman u baraž EP-a.

"Čekao sam da svane novi dan, kako ne bih pomislio da sam sanjao. I nisam, na svu sreću, ali sve je bilo kao san! Neopisivo sam sretan i ponosan sto sam dio ove ekipe, ove porodice, koja zajedno diše iz utakmice u utakmicu. Dugo sam čekao na prvenac i napokon ga dočekao i to baš u ovoj utakmici, koja nam je toliko značila. Sretan sam zbog gola i, daj Bože zdravlja, vjerujem da će ih biti još, a još sam sretniji zbog ogromne podrške navijača", napisao je Demirović na svom Instagram profilu.

"Hvala vam za svaki aplauz, hvala za svaku kritiku, jer nas vi činite još boljim a vaša podrška, pogotovo nama mlađima, itekako znači. Hvala Bogu, imam priliku učiti od najboljih i koristim svaku minutu da steknem jos više iskustva, u čemu mi iskusniji itekako pomažu. Ne samo meni, već svima nama".

Na kraju ispovijesti se zahvalio svojim najmilijima kojima je posvetio postignuti pogodak.

"I na kraju, hvala mojoj porodici, koja je uvijek vjerovala u mene. Ovaj gol poklanjam njima. Volim te Bosno i Hercegovino".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC