• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prejeftino primili tri gola! Ivajlo Petev nezadovoljan previsokim porazom "zmajeva" u Bukureštu, ali cilj je ispunjen!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev smatra da je Rumunija zasluženo slavila, ali da je ishod bio previsok prema prikazanoj igri na posljednjem susretu Lige nacija.

 Rumunija - BiH 4:1 - izjave - Ivajlo Petev - Smail Prevljak Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

"Zmajevi" su zabilježili prvi poraz u Ligi nacija, ali ne smiju biti razočarani s obzirom da su kolo prije kraja osigurali promociju u A diviziju ovog takmičenja.

Ipak, kombinovani tim koji je sastavio bugarski stručnjak Ivajlo Petev imao je crne rupe na kraju prvog i drugog poluvremena, što se ne bi smjelo dešavati.

"Izborili smo plasman kolo prije ovog meča i dali smo priliku puno novih igrača, da vidimo možemo li na njih računati u budućnosti. Prejeftino smo primili tri gola, to se apsolutno ne smije dopustiti. Kod prvog gola smo izgubili četiri duela zaredom. U drugom poluvremenu naš golman do 73. minuta nije dohvatio niti jednu loptu rukom. Ne mogu opet zamjeriti igračima na trudu, ali falilo je tu malo kvaliteta. Svejedno, čestitam igračima na osvajanju ove grupe, ali rezultat je bio zaista previsok", rekao je Petev za BHT 1.

Prema njegovim riječima, pristup fudbalera BiH, bio je dobar, kao i debitanata Besima Šerbečića i Darija Šarića.

"Ne mogu biti nezadovoljan pristupom, ali morali smo neke stvari bolje raditi. Nismo smjeli iz našeg posjeda lopte na takav način primati golove. Nije lako debitovati za reprezentaciju. Trudili su se Šerbečić i Šarić, dali su sve od sebe, tako da sam zadovoljan. Što se tiče trke i borbe, opet moram reći da nemam šta zamjeriti igračima, ali par situacija smo morali bolje riješiti. Čestitam rumunskoj selekciji na pobjedi, a mi idemo dalje", dodao je selektor BiH.

Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

  Smail Prevljak je prvi put nosio kapitensku traku i nakon meča je istakao da je ponosan i dodao da je najvažnije što je cilj ispunjen, a to je prvo mjesto u grupi.

"U utakmicu smo ušli olako. Ne znam stvarno šta da kažem. Nismo igrali onako kako treba, zasluženo smo izgubili. Bila mi je čast i zadovoljstvo nositi tu traku. Odgovornost je tu svakako, ali eto šteta što rezultat nije bio bolji da se to malo ljepše obilježi. Završili smo prvi i to nam je najbitnije", izjavio je napadač belgijskog Eupena.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC