• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasili se predsjednik države i FIFA: Nema sankcija za Indoneziju nakon nezapamćene tragedije!

Autor Dragan Šutvić

Predsjednik Indonezije Joko Vidodo potvrdio je da će ta zemlja ostati domaćin U-20 Svjetskog prvenstva u fudbalu naredne godine.

 fifa neće kazniti indoneziju  Izvor: Screenshot

Predsjednik Indonezije Joko Vidodo izjavio da Svjetska fudbalska federacija neće sankcionisati Fudbalski savez te zemlje nakon što je ispaljivanje suzavca unutar poluzaključanog stadiona prošle sedmice izazvalo stampedo, pri čemu je poginula 131 osoba, uključujući 17 djece.

Vidodo je potvrdio da mu je predsjednik FIFA Đani Infantino u pismu spominjao moguću saradnju između Indonezije i FIFA i da će ta zemlja ostati domaćin U-20 Svjetskog prvenstva u fudbalu naredne godine, na kojem će učestvovati 24 zemlje sa pet kontinenata.

Možda će vas zanimati

"Na osnovu pisma, hvala Bogu, indonežanski fudbal nije sankcionisan od FIFA", rekao je Vidodo u video snimku objavljenom na Jutjub kanalu predsjedničkog kabineta.

FIFA u svojim bezbjednosnim protokolima savjetuje da se ne koristi suzavac na stadionu ili u blizini i preporučuje da se izlazne kapije otključavaju u svakom trenutku tokom utakmice.

Iako se ta pravila smatraju standardom, ne primjenjuju se na domaća prvenstva, a FIFA nema ovlaštenja nad načinom na koji lokalne vlade i policija kontrolišu gledaoce i navijače.

Tragedija se dogodila prošle subote u gradu Malang u provinciji Istočna Java nakon utakmice između Areme i Persebaje, koja je završena porazom domaćeg tima rezultatom 3:2.

Oko 42.000 navijača Areme upalo je poraza na teren, nakon čega je policija intervenisala suzavcima, što je izazvalo stampedo.

Snimci sa stadiona koji su podijeljeni na društvenim mrežama prikazuju navijače kako jurišaju na teren i sukobljavaju se sa snagama bezbjednosti, a nakon intervencije panično bježe prema kapijama.

Većina poginulih je zgažena ili ugušena, a među žrtvama su bila i dva policajca.

Fudbalski savez Indonezije otkazao je sve utakmice ove sedmice zbog tragedije i zabranio Aremi da bude domaćin utakmica do kraja sezone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC