• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde kojim ruše Mađare: Milojević sa još jačim timom nego u Beogradu, sve za pobjedu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda će najvjerovatnije u ovom sastavu igrati protiv Ferencvaroša u četvrtak (21.00) u četvrtom kolu Lige Evrope.

 Ferencvaroš Crvena zvezda sastav Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Crvena zvezda je pobjedom nad Ferencvarošem u Beogradu (4:1) pokazala da se i te kako i dalje pita oko stanja u svojoj grupi "H" Lige Evrope, međutim da bi povećali šanse za prolaz u narednu fazu - moraće da ostvare dobar rezultat i u Budimpešti.

Zvezda samo nedjelju dana poslije najboljeg meča sezone gostuje u Mađarskoj (21.00), a trener Miloš Milojević neće značajno promijeniti sastav u odnosu na pobjednički tim koji je lako izađao na kraj sa Fradijem.

Očekuje se da Crvena zvezda i dalje igra ofanzivno, da se ne prilagođava protivniku, a posljednjih nekoliko nedjelja dalo je odgovor Milojeviću i da formacija sa trojicom štopera stvara više problema nego koristi. Tako će Zvezda i na evro-gostovanju zadržati sličan sistem igre koji je koristila i na domaćem terenu, pošto se u njemu jednostavno osjeća komfornije.

Dobra vijest je da se u sastav vraća najbolji igrač ekipe ove sezone Osman Bukari, koji nije bio "fit" za utakmicu prethodnog četvrtka, dok će Milojević ponovo moći da računa i na Kingsa Kangvu koji je pogodio za vikend protiv Spartaka. Na najbliže evropsko gostovanje ove sezone nije otputovao Kalifa Kulibali, što govori dovoljno o kvalitetu koji je do sada pokazao, dok je novu povredu zaradio Veljko Nikolić, taman pošto je počeo da ulazi u formu...

To znači da će Crvena zvezda u formaciji 4-3-3 napasti Ferencvaroš, a sve počinje naravno od kapitena Milana Borjana kome će predstojeći meč biti čak 75. u Evropi. U zadnjoj liniji imaće provjereni tim koji se u posljednje vrijeme najbolje pokazao, posebno od kada je Milojević potpuno odlučio da se prešalta na četiri igrača u liniji.

Tako će Marko Gobeljić držati desnu stranu, po lijevoj će kao i obično dejstvovati Milan Rodić, dok će štoperski par činiti mladi Strahinja Eraković i iskusni Aleksandar Dragović. Ako bude potrebe u nastavku, Nemanja Milunović će ući kako bi pojačao defanzivni bedem ili kako bi pomogao kod prekida, pošto može da doprinese i u defanzivi i u ofanzivi, jer je jedini od štopera crveno-bijelih i tresao mrežu ove sezone.

U veznom redu bez promjena u odnosu na prethodni meč takođe. Seku Sanogo će "čuvati leđa" svojim ofanzivnijim saigračima, dok će kao osmice dejstvovati Mirko Ivanić i Gelor Kanga, jedan od junaka prethodnog duela sa dva gola.

Naravno, mjesto po lijevoj strani rezervisano je za "probuđenog" Aleksandra Kataija, dok će na desnoj strani umjesto sve boljeg Stefana Mitrovića ipak prednost dobiti Osman Bukari. U prethodnom meču odlučeno je da se ne rizikuje, a sada je fudbaler iz Gane potpuno spreman i može od početka susreta da pomogne napadu Crvene zvezde, baš kao što je to činio i u prethodnim evropskim obavezama ove sezone.

Oko mjesta napadača ima najmanje dileme jer je Aleksandar Pešić zapravo i jedina prava "devetka" u timu pored mladog strijelca Jovana Mijatovića, rođenog 2005. godine, koji je ipak još "zelen" da bi igrao. Ako bude potrebe, realnije je da Katai ponovo zauzme mjesto "lažne devetke" ili da se u napad priključi El Fardu Ben.

Dakle, da rezimiramo, najvjerovatniji sastav Crvene zvezde za meč protiv Ferencvaroša je sljedeći: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić - Bukari, Katai i Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC