• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Junajted ikoga ostaviti u klubu? Na meti je još jedna legenda, igrala je sa Nemanjom Vidićem! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Na Old Trafordu donose krupne odluke i već znaju ko sljedeći dolazi!

 Mančester junajted želi Edvina Van Der Sara za sportskog direktora Izvor: Profimedia

Mančester junajted želi da dovede legendarnog golmana Edvina Van Der Sara na mjesto sportskog direktora ("direktora fudbala"), objavio je britanski tabloid "Dejli mejl". Na Old Trafordu su po svemu sudeći veoma zadovoljni onim što su dobili ovog ljeta iz Ajaksa, pa sada žele da dovedu i svog nekadašnjeg golmana, koji je prethodnih godina napravio velike uspjehe u holandskom velikanu.

Junajted je već doveo menadžera Ajaksa Erika Ten Haga, za 100 miliona evra iz Amsterdama je stigao i atraktivni napadač Antoni, a u okviru istog "paketa" stigao je i Lisandro Martinez, defanzivac koji je doveden za 57 miliona evra. Odavno je tu i dugogodišnji "višak" u ekipi engleskog kluba Doni Van De Bek, takođe bivši igrač Ajaksa koji je trenutno povrijeđen, a sada ostaje da se vidi da li će Edvin Van Der Sar biti sljedeći koji će se doseliti iz Holandije u Mančester.

"Junajted je i ranije bio zainteresovan za Van Der Sara, ali sada je konkretizovao stvari i prošle nedjelje stupio u kontakt sa njim", javio je holandski portal "Futbal Primer".

U Mančesteru su puni entuzijazma dok prave ideju da prošire "Ajaksov kontigent" na Old Trafordu i oduševljeni su napretkom menadžera Ten Haga i igrača. Sada žele da nastave da "preslikavaju" Ajaks i da naprave uspjeh kakav su i "kopljanici" napravili u holandskoj ligi, u kojoj na čelu sa kapitenom Dušanom Tadićem osvajaju titule od 2019.

Izvor: MN PRESS

Ipak, ono što bi Englezima moglo da komplikuje ovaj posao je Van Der Sarov ugovor, koji je nedavno produžen do 2025. godine i zato je izvjesno da će Junajted morati dobro da plati i njegov transfer. Bio bi to i simbolično lijep potez za navijače, koji nikad neće zaboraviti Holanđaninovu eru među stativama Junajteda (2005-2011), kada je uz Nemanju Vidića i saigrače osvojio Ligu šampiona u Moskvi i četiri titule Premijer lige.

Van Der Sar je bio direktor marketinga Ajaksa od novembra 2012, a krajem 2016. unaprijeđen je u izvršnog direktora kluba, koji je sa njim doživio velike uspjehe, i u domaćem prvenstvu i u Ligi šampiona.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC