• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne, ovo je nemoguće! otkrivena prava Mbapeova zarada: PSŽ mu dao novac koji ne možete da zamislite, a on ide!?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kilijan Mbape je dobio platu i bonuse zbog kojih ćete dobro protrljati oči, a najsmješnije od svega je što je i toga spreman da se odrekne jer je nezadovoljan u PSŽ.

 Kilijan Mbape prima nenormalne pare od PSŽ a hoće da ide Izvor: Profimedia

Kilijan Mbape "odjavio" je Real Madrid u posljednjem trenutku i odlučio da potpiše novi ugovor sa Pari Sen Žermenom, a za to zadovoljstvo morali su da izvrnu džep naopačke. Učinili su Mbapea najskupljim igračem svih vremena i to za kratkoročni ugovor na dvije ili tri sezone (i dalje oko toga postoje dileme), dok skoro svake nedjelje dolaze nove informacije o pravoj plati koju u Parizu dobija brzonogi napadač.

Sada je ugledni "Le Parizijen", koji poslovično ima dobre informacije o dešavanjima u Pari Sen Žermenu, objavio šokantnu informaciju da bi Mbape do kraja ugovora mogao da zaradi nestvarnih 630 miliona evra. Da, dobro ste pročitali...

Kako je to moguće, pitaju se mnogi zbog finansijskog fer-plej, ali izgleda da je Parižanima dozvoljeno da ga krše. Tako je Mbape dobio godišnju platu od 72 miliona evra, po samom potpisu ugovora zaradio je 180 miliona evra kao "bonus" za ostanak, a tu je i bonus za lojalnost. Ako ne napusti klub 2023. godine, zaradiće još 70 miliona, potom 80, a ako ostane i poslije 2025. godine - dobija još 90 miliona.

Sulud novac kakav nikada nije viđen u svijetu fudbala, a najinteresantnije od svega je što je Mbape spreman da to sve odbaci pošto (opet) nije zadovoljan u Parizu i navodno bi već u januaru mogao da napusti klub.

Mbape osjeća da ono što je dogovoreno van novca - što su prije svega sportski planovi kluba - nije do kraja ispoštovano. Tako nisu doveli fudbalere koje je tražio, a umjesto njih su stigli igrači kojima za sada nije zadovoljan. Štaviše, Nejmar koga ne podnosi jer mu "krade slavu" takođe je ostao u Parizu i zbog toga mu čak i njegovi navijači zvižde.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC