• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najskuplji Brazilci: Nejmar tek treći na listi!

Autor Dragan Šutvić

Ovo su najskuplji fudbaleri reprezentacije Brazila.

 ko je najskuplji brazilski fudbaler  Izvor: Profimedia

Selektor Brazila Tite saopštio je u ponedjeljak spisak reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a zvijezda Mančester junajteda vrisnula je od sreće kada je kod kuće čula "Antoni" na TV-u. Cijeli svijet je čekao da čuje ko će igrati za "Selesao" u Kataru, a posebno navijači u Srbiji, jer će "orlovi" nastupati u grupi sa Brazilom i upravo će protiv njega igrati u prvom meču na Mundijalu, 24. novembra.

Kao i uvijek, brazilska reprezentacija je puna zvijezda, a zanimljivo je da Nejmar više najskuplji igrač te reprezentacije, već zvijezda Real Madrida – napadač Vinisijus Žunior (22). On je procijenjen na čak 120 miliona evra, dok je drugi najskuplji igrač ekipe njegov saigrač iz "kraljevskog kluba", krilni napadač Rodrigo (21). On košta 80 miliona. Tek poslije njih dolazi Nejmar (30), sa cijenom od 75 miliona evra, koliko koštaju i napadač Arsenala Gabrijel Žezus i ofanzivac Mančester junajteda Antoni.

Defanzivac Pari Sen Žermena Markinjos (košta 70 miliona, a slede ga štoper Reala Eder Militao, defanzivni vezista Njukasla Bruno Gimaraeš i krilo Arsenala Gabrijel Martineli koji koštaju po 60 miliona. Pet miliona manje košta defanzivni vezista Liverpula Fabinjo, a po 50 koštaju zadnji vezni Junajteda Kazemiro, golman Liverpula Alison, centarfor Totenhema Rišarlison, krilo Barselone Rafinja...

Zanimljivo je da golman Mančester sitija Ederson košta 45, pa on, Alison i treći golman – čuvar mreže Palmeirasa, Veverton, zajedno koštaju 100 miliona evra.

OVO SU NAJSKUPLJI "ORLOVI"

Izvor: MN PRESS

Naravno, brojke ne govore i Brazil je imao skupocjene timove i na prethodnim Mundijalima, pa titulu čeka čak 20 godina, ali ipak oslikavaju koliko je cijenjen tim koji će biti prvi rival "orlovima" u Kataru.

Kada je u pitanju Srbija, najskuplji igrač je Dušan Vlahović sa cijenom od 85 miliona evra, Sergej Milinković-Savić je procijenjen na 60, Aleksandar Mitrović na 28, Filip Kostić na 24, Luka Jović na 16 miliona evra...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC