• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bejl će morati da zaboravi omiljenu zabavu tokom Mundijala

Autor Haris Krhalić

Reprezentativcima Velsa će biti zabranjeno na Svjetskom prvenstvu u Kataru da igraju golf.

 Reprezentativcima Velsa će biti zabranjeno igrati golf na Mundijalu Izvor: Instagram/garethbale11/printscreen

Poznato je da je omiljeni hobi zvijezdi velške reprezentacije golf. Kapiten reprezentacije Velsa, Geret Bejl je igranje ovog sport često stavljao ispred fudbala, pa se nerijetko navodi da je to jedna od stvari koja mu je stagnirala napredak u karijeri. Bivši fudbaler Reala iz Madrida znao je da sate provodi na golf terenima umjesto na treninzima. Ipak selektor Rob Pejdž je često imao razumijevanja za hobi većine reprezentativaca, ali na Mundijalu igranje golfa će im biti zabranjeno.

"Nema golfa. Ovdje smo da odradimo posao. Ranije bi kod mene došli Garet Bejl, Kifer Mur ili Aron Remzi i pitali me za planove poslijepodne, i ima li sastanaka. Ja bih im rekao da nema i da mogu odigrati partiju, ali to je bilo u periodu kada bi imali nedjelju dana za pripremu utakmice. Ovdje nema dovoljno vremena. Utakmica je na svaka četiri dana i ritam je neumoljiv", izjavio je Pejdž.

Nejasno je još kako su ovu odluku selektora prihvatili reprezentativci, ali Pejdž je bio jasan u svom stavu. Mundijal je od izuzetnog značaja za naciju i sve ljubitelje sporta, tako da selektor računa da igrači svoje prohtjeve na nekoliko nedjelja ostave po strani i maksimalno se posvete fudbalu. Reprezentacija Velsa će igrati na Mundijalu poslije 64 godine i Svjetskog prvenstva u Švedskoj 1958. Mnogo je prošlo od posljednjeg učestvovanja Velsa na svjetskim prvenstvima i nacija željno iščekuje početak.

Ekipa koju predvodi Garet Bejl će biti smještena u grupi B sa Engleskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Iranom. Timu sastavljenom od polovine igrača iz niželigaškog fudbala neće biti lako da se plasira u završnu rundu takmičenja.

Podsjećamo da je ovo posljednje prvenstvo koje će ekipa Velsa igrati pod tim imenom, pošto su nedavno objavili da će uskoro promijeniti ime tima u Cimru.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC