• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO prognoza Mundijala (14. dan): Počinje nokaut faza Svjetskog prvenstva - može li Mesi do titule?

Autor Haris Krhalić

Grupna faza Mundijala u Kataru je završena, a danas su na rasporedu dvije utakmice osmine finala.

 Mondo prognoze Mundijala 14. dan  Izvor: Profimedia

Reprezentacija Srbije završila je učešće na ovogodišnjem Mundijalu, ali do kraja turnira ima još mnogo da se igra. Nokaut faza počinje odmah danas. Tokom naredna četiri dana gledaćemo po dva meča osmine finala,a nakon toga slijede dva "slobodna dana". Sedmog decembra će biti poznata imena osam reprezentacija koje će se boriti za titulu.

Prvu utakmicu danas će odigrati Holandija i SAD. Evropska reprezentacija je igrala možda i u najlakšoj grupi na turniru te je zauzela prvo mjesto. Njihov rival, reprezentacija SAD, je u nokaut fazu stigla pobjedom nad Iranom u posljednjem kolu i za sada nisu ostavili utisak kakav je od njih očekivan. 

Šokantan poraz od Saudijske Arabije zabrinuo je sve navijače Argentine, ali su Mesi i društvo boljom igrom u nastavku grupne faze osigurali završnicu. Milioni maštaju o tome da Mesi podigne titulu svjetskog šampiona, a Argentinci su imali sreće kada je u pitanju rival u osmini finala. 

U nokaut fazi protivnik će biti Australija koja važi za najslabiju ekipu koja je prošla grupu i čini kako nemaju kvalitet da ugroze Argentince.

Ovako smo prognozirali današnja dva meča.

Izvor: MONDO

DRAGAN

Vjerujem da će okršaj Holandije i SAD, kojim počinje nokaut faza, biti odlučen tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Riječ je o ekipama sličnog kvaliteta, sa mnogo kvalitetnih pojedinaca, i uvjeren sam da će ''igra živaca'' biti presudna u ovom duelu, a blagu prednost u penal-ruletu dajem Amerikancima. Argentina podiže formu nakon šokantnog starta i favorit je protiv ''Sokerosa''.

HARIS

Danas počinje eliminaciona faza Svjetskog prvenstva, a u prvoj utakmici osmine finala prednost dajem reprezentaciji Holandije. Amerikanci su u ovu fazu takmičenja stigli sa samo dva postignuta gola i vjerujem kako će danas turnir za njih biti završen. Nakon šokantnog poraza u prvom kolu od Saudijske Arabije, Argentinci dižu formu. Na putu do četvrtfinala im stoji Australije, koja će biti „lak plijen“ za Mesija i društvo.

GORAN

Vrijeme je da Amerikanci ispadnu. Iako reprezentacija SAD ima nekoliko dobrih igrača, Holanđani su i pored ne baš lepršave igre apsolutni favoriti. Favorit je i Argentina, ali očekujem još jednu utakmicu u kojoj ce gaučosi morati da se dobro narade da dođu do tri boda.

NEBOJŠA

Počinje nokaut faza i vjerujem da više nekih iznenađenja neće biti kao u takmičenju po grupama. Zato očekujem pobjede lala i gaučosa i njihov plasman u četvrtfinale.

ŽELJKO

Vjerujem u otvoren meč Holandije i SAD jer Amerikanci nemaju šta da izgube. Argentina će po svojoj tradiciji tvrdim utakmicama nastaviti put ka finalu.

BOJAN

Nije bilo mnogo ubjedljivih pobjeda, ali ni partija, u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva u Kataru, a mislim da je utakmica Argentina - Australija pravo vrijeme da se desi nešto takvo. "Gaučosi" su se razigrani, smatram da su mnogo kvalitetniji i da će zabilježiti lagan trijumf. Iako Holanđani ne briljiraju, vjerujem da mogu do slavlja protiv Amerikanaca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC