• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO prognoze Mundijala (deseti dan): Kreću mečevi odluke, Holandija protiv Katara jedini "zicer"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mečevima trećeg kola počinju odlučujući susreti za plasman u nokaut fazu Svjetskog prvenstva u Kataru. Pogledajte kako smo prognozirali susrete u kojima nema popravnog.

 Holandija Izvor: ABEDIN TAHERKENAREH/EPA

Danas počinje odlučujuća runda grupne faze Mundijala u Kataru.

Treće kolo Svjetskog prvenstva donosi i donosi novinu - nema više utakmica u (neomiljenom) terminu od 11 časova, pa ćemo gledati po dva susreta od 16 i 20 časova. Danas pratimo duele u grupama A i B, koji će nam dati prve učesnike osmine finala (nakon Brazila, Francuske i Portugala).

Ono što je, po mišljenju MONDO redakcije, jedino danas sigurno je pobjeda Holandije protiv domaćina Katara, dok su poprilična razmimoilaženja o ishodima preostala tri današnja meča.

Pogledajte kako smo tipovali desetog dana Mundijala:

Izvor: MONDO

DRAGAN

"U bespoštednom duelu Ekvadora i Senegala za drugo mjesto u grupi, očekujem da neće biti pobjednika (što Južnoamerikancima neće tako teško pasti). Holandija će novim trijumfom obezbijediti prvo mjesto, baš kao i Engleska u komšijskom duelu sa Velsom. Iran je na ovom Mundijalu igrao od očaja do sjaja, ali vjerujem da u ovom trenutku SAD imaju kvalitetniji tim i da će iz ove utakmice izaći kao pobjednici."

GORAN

"Ener Valensija vuče Ekvador, ali Senegal može bar do remija, posebno što i njemu trebaju bodovi. Očekujem da Holanđani iskale bijes na Katarcima, a ne vjerujem da Iran može više od onoga što je već postigao. Englezi će imati težak posao protiv Velsa, ali će završiti to kako treba."

NEBOJŠA

"Prethodna pobjeda nad domaćinom, kao i remi Ekvadora sa Holandijom, ponudiće izjednačen meč Senegala i ekipe koju predvodi Ener Valensija, jedan od najboljih strijelaca dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva, ali će ipak slaviti nominalni gosti. Ubjedljive pobjede očekujem od Holanđana i Engleza, kao i poraz selekcije SAD protiv Irana, koja mi je jedna od najsimpatičnijih na Mundijalu. Posebno zbog hrabrosti njenog kapitena Ehsan Hajsafija, koji je javno pružio podršku iranskim ženama a može izgubiti baš, baš mnogo. Za razliku od recimo Harija Kejna, engleskog kapitena, čiji je protest u Kataru bio nošenje skupog sata u duginim bojama."

Izvor: Shutterstock/MONDO/Bojan Jakovljević

HARIS

"Ekvador igra pristojno na ovom prvenstvu, pa bi bilo iznenađenje da im Senegal danas nanese poraz i ostavi ih bez plasmana u narednu fazu takmičenja. Holandija će bez većih poteškoća savladati domaćina. Očekujem minimalnu pobjedu Engelske protiv otpisanog Velsa, dok će najzanimljivije biti u duelu SAD-a i Irana. U meču koji je 'više od fudbala' Amerikanci su favoriti, ali prednost dajem izrazito motivisanom Iranu kojem su pred početak Mundijala svi predviđali posljednje mjesto u grupi B."

BOJAN

"Počinje treći krug turnira u Kataru, a danas očekujem veliki broj neočekivan i neodlučenih ishoda mečeva. Smatram da će jedino Holanđani savladati domaćina. Iako Katar nije pokazao praktično ništa, vjerujem da u oproštaju može postići gol. Isto tako ni "lale" ne dominiraju, ali uvjeren sam da mogu do slavlja, istina tijesnog. U ostalim susretima vjerujem da neće biti pobjednika, ali ni mnogo golova kao što je to slučaj bio juče. Biće tvrdo, a stanje na tabeli ostaće identično onom i prije ovih utakmica."

ŽELJKO

"Senegal mora da igra otvoreno ako misli da stekne šansu da preskoči upravo Ekvador. Južnoamerikanci su sada pokazali čvrstinu i kvalitet i očekujem da bude izuzetno zanimljiva utakmica. Domaćini prvenstva će igrati rasterećeno, a Holanđani će požuriti da ovjere plasman već u prvom poluvremenu. Na utakmici Iran - SAD očekujem sličnu borbu i preokrete kao kod Ekvadora i Senegala, a pogotovo jer posljednje kolo u grupi uvijek donese 'lude' utakmice. Iako su Englezi veliki favoriti protiv Velsa, nadam se da će Velšani biti motivisani protiv 'mrskog Londona'."

TABELA:

Izvor: MONDO

NAPOMENA: pogođen konačan ishod donosi bod, a tačan rezultat tri boda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC