• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspored dana na Svjetskom prvenstvu - kreće treća runda! Vrijeme je za rasplet, samo jedan tim nema šansu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Počinju mečevi trećeg kola na Svjetskom prvenstvu.

 Raspored utakmica na Svjetskom prvenstvu Izvor: FoNet/AP/Andre Penner

Treće kolo grupne faze Svjetskog prvenstva počinje u Kataru. Vrijeme je za rasplet i to sa jednim novitetom. Od danas pa do kraja svih mečeva u grupi jedan termin je ukinut. Više neće biti utakmica od 11 sati po našem vremenu, već će se igrati mečevi od 16 i 20 časova. Takođe, dueli iz iste grupe igraće se u isto vrijeme kako bi se izbjegla mogućnost eventualnih kalkulacija.

Hoće li neko od favorita ispasti danas? Ili će se oni najbolji izvući iz problema? Biće poznato u popodnevnim i večernjim satima. Budite uz MONDO i pratite i tekstualne prenose i sva zanimljiva dešavanja sa takmičenja. Biće definitivno dosta uzbuđenja!

GRUPA A - HOLANĐANI GLAVNI FAVORITI (16.00)

Izvor: FoNet/AP/Thanassis Stavrakis

U grupi A igraju se dva meča i kao što smo naveli u istom terminu, od 16 časova. U pol-poziciji je Holandija koja igra protiv domaćina Katara, dok će u drugom meču igrati Ekvador i Senegal i u direktnom duelu odlučiće oko toga ko ide dalje. Pred ove duele stanje u grupi je sledeće - Holandija i Ekvador imaju po četiri boda, Senegal tri, Katar je bez bodova.

Kalkulacije ovde su prilično jasne i nema potrebe za digitronima. Holanđanima je dovoljan i bod za prolaz, mada je jasno da hoće sva tri kako bi samo od sebe zavisili i "ovjerili" prvo mjesto u grupi i čekali rasplet u grupi B. Veliki su favoriti protiv ekipe koja je potpuni autsajder.

U drugom meču trebalo bi da bude mnogo zanimljivije, jer Senegal mora da ide na pobjedu. Ekvador može da igra i za bod, njihov rival nema tu mogućnost. Sve oči kod Ekvadoraca biće uprte u prvog strijelca Enera Valensiju koji se povrijedio u prethodnoj rundi i neizvjesno je da li će moći da igra. Sigurno će "pucati" na sve strane...

GRUPA B - MOŽE LI IRAN DO IZNENAĐENJA? (20.00)

Izvor: Anadolia/Mustafa Yalçın

U grupi B situacija je znatno napetija, jer u teoriji sva četiri tima mogu da prođu u narednu fazu, a dueli počinju u 20 časova. Prije ovih mečeva stanje u grupi je sljedeće: Engleska je prva sa četiri boda, Iran ima tri, Amerika dva, a Vels jedan poen.

Tim Gereta Sautgejta i sa bodom protiv Velsa obezbjeđuje prolaz dalje. Drže sudbinu u svojim rukama i samo poraz sa velikom razlikom, od najmanje četiri gola, može da im stane na tom putu. Podsjećanja radi, na konačnoj tabeli računa se gol-razlika, a ne međusobni skor. Velšani se uzdaju u Gereta Bejla, mada teško da će i on moći sam sve. Nada i dalje postoji, a u teoriji mogu da prođu i sa bilo kakvom pobjedom, ako se drugi meč završi remijem.

U drugom susretu sastaju se Amerika i Iran, taj duel privukao je ogromnu pažnju, prvenstveno zbog političkih razloga. Priča se mnogo više o situaciji koja nema direktne veze sa fudbalom, mada će na terenu fokus biti samo na igru. Iran je u prednosti, jer ga i bod vodi dalje, pod uslovom da Vels ne napravi iznenađenje, jer bi se onda stvari zakomplikovale. Iznenadili su Iranci mnoge trijumfom protiv Velšana u prethodnoj rundi, dok su Amerikanci u oba meča na Mundijalu remizirali.

Da još jednom podsjetimo, ova grupa ukršta se sa grupom A u kojoj su Holandija, Senegal i Ekvador sa šansama za prolaz...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC