• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA pokrenula istragu protiv Srbije zbog meča sa Švajcarskom

Autor Haris Krhalić

FIFA je drugi put tokom trajanja Svjetskog prvenstva u Kataru pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije.

 FIFA pokreće istragu prrotiv Srbije Izvor: Kurir/Dado Đilas

Nove nevolje za Srbiju pošto je FIFA pokrenula još jednu istragu protvi Fudbalskog saveza Srbije i protiv naše reprezentacije! Nakon što je pokrenuta istraga protiv Srbije zbog zastave sa mapom Kosova i Metohije u našoj svlačionici sada se pokreće postupak zbog duela sa Švajcarskom.

"Disciplinska komisija FIFA pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbjednost na utakmicama) na meču Srbija - Švajcarska odigranom 2. decembra", navodi se u saopštenju FIFA.

Na meču Srbije i Švajcarske viđeno je mnogo buke i incidenata, kako prije, tako i tokom i poslije meča, kako na terenu tako i na tribinama, pa čak i van stadiona gdje je zabilježena tuča srpskih i albanskih navijača. 

Na samom terenu smo vidjeli koškanja, prvokacije sa obje strane, a pogotovo je burno bilo u finišu meča kada se Granit Džaka sukobio sa Nikolom Milenkovićem, Vanjom Milinkovićem-Savićem i još nekoliko srpskih fudbalera. Pogledajte tu situaciju:

Fudbalski savez Kosova* koji se žalio na to što su pred meč sa Brazilom reprezentativci Srbije u svlačionici imali zastavu sa porukom "Nema predajje" žalio se FIFA i na ponašanje selektora Dragana Stojkovića Piksija i reprezentativaca Srbije na meču sa Švajcarskom.

Veliki broj albanskih navijača bio je na tribinama stadiona. navijao je za Švajcarsku zbgo Granita Džake, Đerdana Šaćirija i Ardona Jašarija, a neki su i provocirali srpske navijače.

Veliki skandal je ispao i oko ponašanja Granita Džake koji je poslije meča nosio dres sa prezimenom Jašarina grudima, ali FIFA je po svoj prilici odlučila da ga ne kazni. Čak su i Švajcarci bili ljuti na svog vezistu zbog ovakvih provokacija, ali za sada FIFA nije objavila svoju konačnu odluku po ovom pitanju.

Što se tiče Srbije, za sada je zvanično samo da su pokrenute dvije istrage protiv Srbije, jedna zbog zastave sa teritorijom Kosova i Metohije i natpisom "Nema predaje" u svlačionici i druga zbog dešavanja na meču Srbija-Švajcarska 2. decembra. 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC