• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO prognoza Mundijala (18. dan): Pauza kao "gladna godina", pa dva spektakla kao uvod pred južnoamerički KLASIK!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru gledaćemo dva fenomenalna meča, od 16 časova na teren će Hrvatska i Brazil, dok od 20 časova igraju Holandija i Argentina.

 Argentina - Brazil Izvor: esfera/Shutterstock

Dva evropsko-južnoamerička dvoboja obilježiće prvi četvrtfinalni dan na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Dva dana pauze na Mundijalu konačno su iza nas, a večeras nas čekaju dva izuzetno zanimljiva duela, koji će nam dati prve polufinaliste turnira, a nekako priželjkujemo da ćemo tamo gledati južnoamerički klasik. Od 16 časova na teren će Hrvatska i Brazil, dok od 20 časova igraju Holandija i Argentina.

Turnir ulazi u samu završnicu, razlika na našoj tabeli nije velika, tako da bi svaki pogođen ishod mnogo znači, o tačnom rezultatu da i ne govorimo.

Pogledajte naše današnje tipove, a pozivamo vas da u komentarima ostavite svoje mišljenje o prvim četvrtfinalnim susretima u Kataru.

Izvor: MONDO

HARIS

"Što se tiče dosadašnjih utakmica Brazila stekao sam dojam kako do sada nisu imali dovoljno kvalitetnog protivnika. Djeluje kao da su sve mečeve igrali na 50 ili 70 odsto. Jednostavno, oni ne igraju nego se 'igraju', a to bi i Hrvati mogli danas osjetiti na svojoj koži. U drugoj, utakmici prednost dajem Argentini i vjerujem kako su upravo oni, odmah iza Brazilaca, najveći favoriti za šampionski pehar."

NEBOJŠA

"Poslije dva dana pauze, koja je trajala kao gladna godina, vratio se Mundijal prvim četvrtfinalnim utakmicama. Komšije iz Hrvatske iako su vicešampioni sa Svjetskog prvenstva u Rusiji nemaju šanse protiv Brazila, koji je u Kataru najviše pokazao. Premoćni su na svim pozicijama i samo ih neko čudo može zaustaviti. S druge strane, Leo Mesi i Argentina nisu u rangu karioka, ali neće imati mnogo problema sa ekipom Luisa van Gala, kojeg je pregazilo vrijeme."

GORAN

"Brazil djeluje kao najjača reprezentacija, a Hrvati nisu ipak tako moćni kao ranije, pa vjerujem da će Brazilci iskoristiti njihove mane. Mnogo tvrđe očekujem da će biti u drugom meću, a iako sam ranije prognozirao pobjedu Argentine, sada tipujem na X, jer iako Holandija nema više tako lepršavu napadačku igru, ima par jako dobrih pojedinaca koji bi mogli sa ugroze protivnika."

Izvor: Shutterstock/MONDO/Bojan Jakovljević

DRAGAN

"Brazilci su najveći favoriti ovog Mundijala i to će dokazati i protiv Hrvatske. I u drugom duelu dajem prednost Južnoamerikancima - ako ništa, bar zbog želje mnogih za duelom Brazila i Argentine u polufinalu!"

BOJAN

"Hrvatska i Brazil danas imaju najteže rivale u dosadašnjem dijelu turnira, a iako svi od 'vanzemaljaca' očekuju da se prošetaju i protiv 'kockastih', vjerujem da to neće biti baš lagan posao. Po meni, Brazil do sada nije imao dostojnog rivala pa djeluje kao da se prošetao, ali sada kreću mnogo ozbiljnije utakmice i mislim da Luka Modrić i društvo mogu napraviti mnogo problema, mada mislim da će Brazilci proći dalje. Argentina igra sve bolje, ali i Holanđani su nezgodni, pa očekujem goleadu i pobjedu Južnoamerikanaca."

ŽELJKO

"Brazilci su se previše rasplesali u prošloj utakmici i sada će morati biti ozbiljniji, ali i Hrvati su dva puta imali sreće, prvo protiv Belgije u grupi, a zatim i protiv Japana, tako da očekujem da se stvari 'poravnaju' i Hrvatska ispadne, a nadam se utakmici sa mnogo golova. Argentinci će proći u teškoj i tvrdoj utakmici koja ima šansu i da ode u protužetak ako promašim."

Tabela uoči četvrtfinala Mundijala:

Izvor: MONDO

*NAPOMENA - pogođen konačan ishod donosi jedan, a tačan rezultat tri boda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC