• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni kapiten poslije Katara rekao - kraj! Emotivno pismo i oproštaj

Autor Haris Krhalić

Poslije dva velika trofeja i skoro 150 nastupa, Serhio Buskec je odlučio da je dosta nacionalnog tima!

 Serhijo Buskec se oprostio od dresa Španije  Izvor: Profimedia/AFPPHOTO/ DIMITAR DILKOFF

Meč osmine finala Mundijala protiv Maroka bio je posljednja utakmica Serhija Buskeca u reprezentativnoj karijeri. Iskusni defanzivni vezista je sa 34 godine poslije 15 godina, 143 nastrupa i dvije velike titule riješio da stavi tačku na svoju veliku i bogatu karijeru.

On se zahvalio svim selektorima koji su mu ukazivali priliku da nastupa za "Crvenu furiju", a poželio je sreću i nepoznatom Luisu de la Fuenteu koji će nakon Katara preuzeti tim. 

"Želio bih da se zahvalim svim ljudima koji su bili uz mene na ovom dugom putu. Od Visentea del Boskea koji mi je dao priliku da počnem, do Luisa Enrikea koji me tjerao da uživam do posljednje sekunde. Takođe hvala na povjerenju Hulenu Lopetegiju, Fernandu Jeru i Robertu Morenu kao i kompletnom osoblju reprezentacije. Na kraju, mogu samo da poželim svu sreću svijeta svojim saigračima i novom treneru Luisu de la Fuenteu. Sada ću biti još jedan navijač, uživaću i bodriću našu reprezentaciju. Zauvijek hvala", napisao je emotivni Buskec.

On je u Kataru imao tu čast da bude kapiten nacionalnog tima, a promašio je treći i posljednji penal svog tima u penal seriji u meču sa Marokom nakon koga je njegov tim eliminisan. Najveće uspjehe uspijevao je da ostvari u prethodnoj deceniji kada je prvo 2010. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, a onda 2012. bio zlatni na Evropskom prvenstvu sa svojim nacionalnim timom. 

Čeka ga uskoro rastanak i sa Barselonom za koju nastupa tokom cijele profesionalne karijere, od 2008. godine i za koju je upisao preko 700 mečeva. Navodno je već sve dogovorio oko odlaska u Inter Majami, klub Dejvida Bekama u MLS-u.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC