• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK ODLUKA - DEŠAN MIJENJA SASTAV ZA FINALE? Najbolji strijelac u istoriji ide NA KLUPU, a razlog je Mbape!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svi koji bi htjeli da izdiktiraju sastav Francuske u finale - ne bi izostavili najboljeg strijelca u istoriji zemlje Olivijea Žirua. Osim možda Didijea Dešana koji sprema promjenu u meču za titulu prvaka svijeta.

 Olivije Žiru neće biti u startnoj postavi Francuske u finalu Izvor: YouTube/Fédération Française de Football/Screenshot

Argentina i Francuska bore se od 16 časova za titulu na Svjetskom prvenstvu, a dok traje bura oko poruka koje reprezentaciji "trikolora" šalje Karim Benzema, selektor Didije Dešan sprema veliko iznenađenje. Imao je prethodnih dana problema sa prehlađenim igračima, ali umjesto toga se sprema da povuče potez kakav niko nije očekivao - poslije koga su ispred njega samo dva puta: ili će biti heroj svoje zemlje ili potpuni tragičar.

Francuski mediji prenose da bi Didije Dešan mogao da prebaci Olivijea Žirua na klupu, iako je bio "fokalna tačka" njihovog napada ne samo na ovom, nego i na prethodnom turniru na kome su bili šampioni. Ali, Dešan navodno ima valjan razlog...

Selektor "trikolora" ima taktičku ideju koja bi mogla da napravi problem Argentini, pošto vjeruje da ukoliko Kilijana Mbapea "gurne" u vrh napada - sa njim neće moći da se nose Nikolas Otamendi i Kristijan Romero, predviđeni kao štoperski tandem Lionela Skalonija. Dešan vjeruje da bi brzinom mogao da sruši Argentince, tako da je plan da umjesto Žirua (četiri gola na turniru) zaigra Markus Tiram - i ode na lijevu stranu.

U ovakvom sistemu Francuska nije počela ni na jednoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, ali su reporteri reprezentacije uočili da se sprema potencijalno iznenađenje za Argentinu, o kome je Dešan počeo da razmišlja zbog manjih problema koje je imao Žiru.

Anketa

Ko će osvojiti Svjetsko prvenstvo u Kataru?

  • Argentina

    58.62% (17)

  • Francuska

    41.38% (12)

Ko će osvojiti Svjetsko prvenstvo u Kataru?

Rezultati


Takođe, zbog prehlade su na kratko iz tima ispali Ibrahima Konate, Rafael Varan, Orelijen Čuameni i Kingsli Koman, međutim na kraju će Dešan izgleda imati sve igrače na raspolaganju - s izuzetkom povrijeđenih Lukasa Ernandeza i Karima Benzeme koji su odavno završili turnir.

Što se tiče Argentine, tu postoji daleko manje dilema kod Lionela Skalonija, ali ko zna - možda nas i on iznenadi?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC