• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je 17 novih Piksijevih "orlova": Isplivala imena za SAD - jednom klub zabranio, a NEMA igrača Zvezde i Partizana!

Autor Dragan Šutvić

Zna se većina imena koje će Dragan Stojković Piksi voditi na turneju u SAD.

 objavljen spisak srbije za gostovanje sad  Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije vratila se pognute glave sa Svjetskog prvenstva u Kataru i neće se okupljati u Staroj Pazovi sve do marta i početka novog ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kada se očekuju i nova lica u državnom timu. Ipak, Piksi će do tada pripremati "B" reprezentaciju za novu turneju, ovoga puta u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će mahom igrati fudbaleri iz Superlige.

Zakazana je prijateljska provjera 26. januara protiv reprezentacije SAD, a polako "cure" imena koja će se naći na Stojkovićevom spisku, koji naravno neće imati nikakve veze sa ekipom koja se vratila sa Svjetskog prvenstva pošto nije u pitanju zvanični FIFA termin - i klubovi nisu u obavezi da puste svoje članove.

Prvo se pojavila informacija da je pozvan Vladimir Lučić iz Čukaričkog (pozajmljen iz Crvene zvezde), pošto je njegova sestra na Instagramu čestitala i prije nego što se Piksi oglasio, a za sada ukupno znamo imena 17 novih reprezentativaca. Zanimljivo, za sada nema nikakvih indicija da će najveći srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan dati "zeleno svjetlo" svojim igračima za turneju u SAD, pošto je termin usred zimskih priprema za novu sezonu i obično se dešavalo da u utakmicama koje igra "B" reprezentacija nema fudbalera vječitih rivala.

Izvor: MN PRESS

Pored pomenutog Lučića, pozvana su po trojica fudbalera iz TSC-a (Nemanja Stojić, Nemanja Petrović i Luka Ilić) i Vojvodine (Nikola Čumić, Veljko Simić i Mirko Topić), odnosno dvojica iz Radničkog (Nikola Štulić i Dragan Rosić) i jedan iz Spartaka (Luka Bijelović).

Dok se čeka ostatak spiska, vrijedi istaći da će najviše reprezentativaca dati Voždovac, čak petoricu i to su za sada mladi igrači: Borisav Burmaz, Miloš Pantović, FIlip Damjanović, Marko Mijailović i Marko Ivezić. Vidjećemo za koga će se Piksi još odlučiti, ali je očigledno da je dosta i do dobre volje klubova, pošto će igrači koji se odazovu pozivu za odlazak u SAD, propustiti najmanje nedjelju dana u pripremnom periodu.

Izvor: Profimedia/Newspix.pl

Zbog toga recimo poljski Rakov nije dao dozvolu Vladanu Kovačeviću da zaigra za Srbiju, iako je Piksi želio da ga pozove i da mu šansu da debituje za "orlove", nakon što je prethodno bio na spisku Bosne i Hercegovine. 

Srećom, problem nisu pravili klubovi iz SAD, u kojima se i igra prijateljska utakmica, tako da će dres Srbije zadužiti i dvojica "pečalbara". U pitanju su štoper Ranko Veselinović koji igra za Vankuver, odnosno Đorđe Petrović iz Bostona, koji je prethodno odlično branio i na Banovom brdu.

Dodajmo i to da je za ulazak u SAD neophodno da fudbaleri budu vakcinisani, pošto je i dalje na snazi zabrana ulaska koja je inače spriječila Novaka Đokovića da nastupi u Sinsinatiju, Majamiju i US Openu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC