• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mundijal u Kataru je završio, ali vrhunski fudbal je nastavljen u Engleskoj! Prštalo u derbiju Sitija i Liverpula VIDEO

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Odmah po završetku Svjetskog prvenstva, odigran je engleski derbi između Mančester sitija i Liverpula u osmini finala Liga kupa.

 Mančester siti - Liverpul 3:2 Liga kup Izvor: Profimedia

Mančester siti je pobijedio Liverpul (3:2) i osigurao plasman među osam najboljih u Karabao kupu! To znači da će pehar u ovom takmičenju dobiti novog vlasnika, pošto je tim sa "Enfilda" došao do trofeja prošle sezone. Sada su "građani" prvi favoriti da odu do samog kraja. Bio je ovo ujedno i prvi veliki derbi po završetku Mundijala u Kataru.

Svi koji su se poželjeli klupskog fudbala mogli su da vide okršaj dva velika engleska kluba. Ni jedni ni drugi nisu igrali u najjačim sastavima, ali je i to bilo dovoljno za spektakl. Golove su davali Erling Holand i Mohamed Salah, ali je šou ukrao Kevin de Brujne koji je sa dvije asistencije bio najzaslužniji za trijumf. Ujedno je pokazao da na njega nije uticao debakl Belgije na Mundijalu.

Izabranici Pepa Gvardiole su dva puta vodili, tim sa "Enfilda" dva puta stizao prednost, da bi konačan udarac gostima "građani" zadali pogotkom holandskog defanzivca Natana Akea u 58. minutu.

Domaći su poveli pogotkom Erlinga Halanda u 10. minutu nakon centaršuta De Brujnea, a Norvežanin je u stilu Zlatana Ibrahimovića pogodio mrežu - 1:0.

Uzvratili su Redsi preko Portugalca Fabija Karvalja u 20 i s egalom se otišlo na odmor u poluvremenu.

Novu prednost "građanima" osigurao je Rijad Marez početkom drugog dijela, ali je samo minut kasnije ponovo poravnao Mohamed Salah. Ipak, do novog vođstva, za kako se na kraju ispostavilo i plasmana u četvrtfinale Karabao kupa, pobrinuo se Ake poslije uigrane akcije iz kornera i centaršuta na drugu stativu.

Mogli su "crveni" do izjednačenja preko Darvina Nunjeza, ali je on promašio dvije odlične prilike. Bilo je koškanja, guranja, svađa na terenu, ali ne i promjene rezultata do kraja meča.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC