• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA FUDBALSKA ZVIJEZDA NEĆE IGRATI ZA SRBIJU! Oglasio se Bajčetićev otac, promijenio ploču: "Čvršća veza sa Španijom"

Autor Haris Krhalić

Mladi fudbaler Liverpula Stefan Bajčetić vjerovatno neće predstavljati Srbiju.

 Stefan Bajčetić bliže Španiji Izvor: Profimedia/Andrew Yates/Sportimage/MN Press

Talentovani fudbaler Stefan Bajčetić postigao je u ponedeljak gol za Liverpul u pobjedi nad Aston vilom (3:1), čime je postao jedan od najmlađih strijelaca u istoriji Premijer lige. Bajčetić je već postao miljenik Jirgena Klopa jer sa 18 godina posjeduje ozbiljnu igračku zrelost, a posebno ga cijeni jer može da odgovori i na mjestu štopera, kao i zadnjeg veznog... Fudbaleri njegove tehnike su naročito na cijeni, a ne samo da će se klubovi "otimati" za njega - nego i reprezentacije.

Stefan Bajčetić je rođen 2004. godine u Vigu, gdje je njegov otac Srđan Bajčetić igrao za Seltu, tako da posjeduje srpsko i špansko državljanstvo. Za sada je igrao za mlađe kategorije "crvene furije", doduše tek za onu do 17 godina, a tamošnji mediji već su ga prisvojili iako Stefan i dalje može da igra za Srbiju.

Naznaku toga prije godinu dana dao je Bajčetić senior, inače i bivši igrač Crvene zvezde, koji je poručio da da je "njegova želja da igra za Srbiju", međutim izgleda da se nešto promijenilo od kada dobija sve veći prostor u Liverpulu.

"Stefan je u Španiji rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, ali ta odluka nije donesena iz interesa", rekao je Srđan Bajčetić za "Marku" odmah poslije prvog gola koji je njegov sin postigao u Premijer ligi.

Sve u svemu čini se da Srđan govori u sinovljevo ime i da će ovo ostati još jedan "srpski biser rasut po svijetu" koji će izabrati drugu reprezentaciju umjesto matice. Takvih primjera bilo je mnogo u prošlosti i FSS je radio sve na tome kako bi ubedio mlade "gastarbajtere" da izaberu dres "orlova" i nerijetko je uspijevao u tome (Kuzmanović, Ergić, Subotić...), dok je kod nekih poput Lazara Samardžića to i dalje "otvoreno" pitanje.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Sine znas kad ces da zaigras za Spaniju nikad, iato kao i onaj Bojan.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC