• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najluđa fudbalska priča za 1. januar: Napio se šampanjca, dao gol Mančester sitiju, pa stao među stative - i sve odbanio

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji engleski napadač Dejvid Hrst imao je neobičan meč u prvoj ligi prije više od 30 godina.

 Pijan dao gol Mančeste sitiju pa stao na gol da brani Izvor: Youtube/The Ref Online/printscreen

Tradicija je u engleskom fudbalu da klubovi nemaju mnogo prostora za odmor tokom praznika - zna se da će oni najbolji iz Premijer lige na teren izlaziti i dok se proslavljaju Božić, odnosno dočekuje Nova godina. Tako je već decenijama, a jedna od najboljih priča o engleskom fudbalu i praznicima stara je više od 30 godina. Davno, 1. januara 1990. godine, igrali su Šefild Venzdej i Mančester siti (2:0).

Bio je to veoma vađžan meč u borbi za opstanak, a napadač Dejvid Hrst postao je junak "Sova". On je već u prvom dijelu meča postigao gol za prednost Šefilda, a zatim je u nastavku susreta morao da stane među stative i odmijeni teško povrijeđenog golmana. Uspio je da sačuva mrežu i donese ekipi tri boda, a na utakmici je nastupio prilično pijan - nakon čak osam čaša šampanjca!

Tako se barem Englez prisjećao godinama kasnije... Junak Šefildove pobjede koja na kraju sezone nije bila dovoljna za opstanak u elitnom rangu ispričao je detalje iz 1990. godine.

"Veliki Ron Etkinson bio je menadžer tada i naredio nam je da dođemo na doručak u sedam sati. Na sredini svakog stola bila je boca lijepog ružičastog šampanjca, sa čašama okolo. Popio sam šest-sedam, možda i osam čaša tog jutra", izjavio je Dejvid.

Taj događaj mu ni najmanje nije smetao. Postigao je prvi gol na meču i osjećao se veoma dobro na terenu, a kada je u nastavku njegova ekipa imala veliki problem, ponudio se i da bude rješenje.

"Tokom drugog dijela meča naš golman Kevin Presman doživio je tešku povredu ligamenta koljena. Odlučio sam i rekao 'Šefe, ja idem na gol'. Sa polomljenim prstom uspio sam da sačuvam mrežu na tom meču, a mi smo pobijedili", otkrio je Hrst!

Taj trijumf bio je veoma bitan za Šefild Vendzdej, ali na kraju sezone nisu uspjeli da ostanu u prvoj ligi. Oni su kao 18. tim na tabeli sa 43 boda ispali u drugi rang, a Luton je ostao među najboljim engleskim klubovima zbog gol-razlike. Za dva pogotka bili su bolji od "Sova", dok je Mančester siti uspio da se domogne 14. pozicije na tabeli i sa 48 bodova stigne čak i gradskog rivala koji je igrao ispod svih očekivanja. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC