• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA OBJAVILA - DOVELI SMO NAPADAČA! Golgeter kakav se čekao na "Marakani", odmah uzeo dres! (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda je obradovala svoje navijače poklonom koji stiže na ljeto.

 Zvezda potvrdila dolazak Olajinke Izvor: Twitter/crvenazvezdafk/Screenshot

Samo nekoliko sati pošto je vijest prostrujala Češkom, Crvena zvezda je potvrdila - dogovoren je transfer Pitera Olajinke! U pitanju je nigerijski napadač koji će na "Marakanu" doći na ljeto i to bez obeštećenja, pošto mu ugovor sa praškom Spartom ističe u narednih šest mjeseci. Zbog toga je mogao da pregovara sa novim timom, a Zvezda se pohvalila da je sa njim potpisan predugovor i već je podigao novi dres.

Interesantno je da je ugovor potpisan do kraja juna 2026. godine, uz opciju produžetka na još jednu sezonu, što će reći da Crvena zvezda i te kako ima velike ambicije sa Olajinkom.


Olajinka je od 2018. godine član Sparte iz Praga i dugo je najbolji igrač ovog tima. Platili su ga 3,2 miliona evra i vratio im je golovima u Evropi (najbolji strijelac u istoriji kluba), a za sada u dresu češkog tima ima 43 gola i 23 asistencije. Primarno igra kao lijevo krilo, ali podjednako dobro može da odgovori u špicu i na desnom krilu, što će svakako značiti Milošu Milojeviću jer može da ga koristi na više mjesta.

Novi fudbaler Crvene zvezde je karijeru počeo u Nigeriji, u klubu zvani 36 Lajon, da bi potom igrao u Albaniji. Nastupao je za Bilis iz Balša i Skenderbeg, kratak period je proveo na Kipru, da bi potom 2014. godine prešao za 1,1 milion evra u Gent, što je bio rekord u tamošnjem fudbalu.

Ispostaviće se da Olajinka nikada nije odigrao ni meč za Gent, ali je blistao na pozajmicama u Duklji, potom i Zulte Varegemu. U dresu reprezentacije Nigerije ima dva nastupa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC