• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri Krupe započeli pripreme: "Ponosan sam na činjenicu da klub redovno izmiruje sve obaveze, cilj Premijer liga"

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Krupe danas su započeli pripreme, a prisutnima su se obratili predsjednik kluba Draško Ilić i trener Vladimir Ilić.

 Krupa započela pripreme izjave Izvor: Promo/FK Krupa

Fudbalski klub Krupa danas je u 11 časova započeo pripreme za proljetni dio sezone. Ambicije kluba iz kanjona su velike što pokazuju i riječi predsjednika Krupe Draška Ilića.

"Danas u 11 časova imali smo prozivku fudbalera sa kojima smo započeli pripreme. Ambicije kluba u narednoj polusezoni su da se stvore uslovi za ulazak FK Krupa u Premijer ligu BiH, tamo gdje, smatramo, i godinama pripadamo. Iz nekih razloga, koji su potpuno opravdani kada smo mi u pitanju, Krupa je jedne godine odustala od takmičenja, druge godine nismo mogli ispuniti uslove te smo takođe odustali. Nismo htjeli igrati utakmice na drugom stadionu i iz tog razloga činimo sve što je u našoj moći da stvorimo uslove za ulazak u društvo najboljih", započeo je Draško Ilić.

Možda će vas zanimati

Ilić je dodao kako je ponosan na činjenicu da klub redovno izmiruje sve obaveze prema igračima, trenerima i državi.

"Nekoliko igrača je napustilo Krupu, ali smo već u pregovorima sa određenim igračima i očekujemo dolazak pojačanja. Mislim da ćemo tako stvoriti uslove da zadržimo prvo mjesto u Prvoj ligi RS i da ćemo ući u društvo najboljih. Pokazali smo mnogo organizovanijim klubovima kako dobro funkcioniše naša uprava i organizacija. Ponosan sam na činjenicu da ovaj klub ima izmirene sve obaveze prema igračima, trenerima, državi i porezima".

Krupa će dio priprema odraditi na svom terenu nakon čega slijedi put u Medulin.

"Klub će dio priprema odraditi ovdje, nakon čega idemo u Medulin gdje ćemo odigrati pripremni turnir. Poželio bih svim igračima dobre pripreme, na sastanku sam zamolio sve igrače da čuvaju svoje zdravlje, ali i zdravlje saigrača", dodao je Ilić.

Kada je u pitanju ispunjavanje uslova za ulazak u Premijer ligu BiH, u slučaju da ponovo osvoje Prvu ligu RS, Ilić smatra kako im se neće ponoviti scenario od prošle godine.

"Smatram da dobijanje licence ove godine neće biti problem, prošle sezone napravili smo rekonstrukciju terena te u narednom periodu planiramo uraditi rasvjetu potrebnu za taj nivo takmičenja. Naše ambicije su širenje ovog kompleksa izgradnjom pomoćnog terena i dodatne tribine na sjeveru. Što se tiče ekonomskih uslova, Krupa je primjer čistoće", zaključio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Trener Vladimir Ilić govorio je o odlascima iz kluba, ali i pojačanjima koji tek trebaju da stignu.

"Danas je na prozivci bilo 27 igrača. Dva juniora su prebačena u prvu ekipu, a naredne sedmice očekujemo dolazak pojačanja kada bi trebali napustiti ekipu. Napustila su nas tri igrača, a to su Milošević (op.a Mladen), Rudan (op.a Miodrag) i Nuhanović (op.a Alen). Oni su otišli zbog manje minutaže koju su imali u prethodnom periodu. Želim da im se zahvalim za doprinos koji su dali. Krupa je u uzlaznoj putanji i očekujemo kvalitetne igrače sa iskustvom Premijer lige ili nekih takmičenja iz inostranstva kao i pružanje šanse svojim juniorima koji bilježe odlične rezultate", rekao je on.

Ilić je govorio i o pripremnim utakmica svoga tima.

"Prvu utakmicu ćemo odigrati na svom terenu 26. januara protiv Jedinstva iz Bihaća, a nakon toga slijedi nastup na Medulin kupu. Nakon Medulina vraćamo se kući gdje ćemo odigrati utakmicu protiv Sim Bau, a generalku ćemo imati sedam dana pred početak prvenstva protiv Laktaša. Nadam se da ćemo pripreme proći bez povreda i da će svi dati svoj maksimum", zaključio je Vladimir Ilić.

Na prozivici su se danas pojavili: Damjanović Luka, Matijaš Arsenije, Đekić Slobodan, Ristanović Predrag, Batar Bojan, Babić Luka, Raković Nemanja, Babić Nebojša, Leli Đenaro, Bubić Živko, Redžić Ajdin, Mitrović Nikola, Hadžić Džafo, Nikodinović Ljubiša, Petrović Aleksandar, Đuričin Ognjen, Rosić Branko, Mrzić Srđan, Penić Kristijan, Krneta Ognjen, Vuklišević Marko, Ljubičić Nenad, Jotić Vasilije, Drča Luka, Kitić David, Radaković Miloš dok je opravdano odustan bio Perović Miloš. 

Podsjećamo, nakon 17 odigranih kola fudbaleri Krupe zauzimaju prvo mjesto Prve lige RS sa 46 bodova, odnosno četiri boda više od drugoplasirane Slobode iz Novog Grada. Na trećoj poziciji nalaze se Laktaši sa 37 bodova dok četvrtoplasirana Zvijezda 09 ima 34.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC