• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ALJBIN KURTI PODRŽAO DŽAKINE PROVOKACIJE! Poslije bruke u Kataru i dresa Jašari: "Hvala i njemu i Šaćiriju!"

Autor Haris Krhalić

Kosovski premijer Aljbin Kurti podržao je Granita Džaku i Džerdana Šaćirija nakon provokacija protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 Kurti brani Granita Džaku Izvor: Profimedia

Švajcarski fudbaler Granit Džaka provocirao je fudbalere i navijače Srbije na Svjetskom prvenstvu tako što je poslije pobjede svoje reprezentacije obukao dres saigrača Ardona Jašarija, sve pod izgovorom da mu pruža podršku zbog povrede, ali zapravo zbog jasne političke konotacije koje to prezime nosi. U pitanju je naravno nekadašnji vođa OVK, međutim pošto je Džaka sve to lukavo uradio - ni FIFA nema osnov da ga kazni.

Poruka je stigla do onih do kojih je i Džaka planirao, pa zato i ne čudi što ga je javno pohvalio i kosovski premijer Aljbin Kurti koji je u razgovoru za švajcarski "Blik" komentarisao dešavanja sa Svjetskog prvenstva.

"Švajcarska je dom sjajnih igrača porijeklom sa Kosova, a oni su opet uzrok kontroverzi na Svjetskom prvenstvu. Granit Džaka je poslije pobjede nad Srbijom podigao dres sa prezimenom Jašari, prvim komandantom OVK... Da li su vama takve političke poruke na fudbalskom terenu primjerene?", glasilo je pitanje novinara iz Švajcarske, gdje se ovakvo ponašanje ne odobrava, štaviše Džaka je bio izuzetno kritikovan u tamošnjoj javnosti.

"Zavisi. Mislim da su poruke protiv rasizma ispravne i važne. A ako neko odaje počast svom identitetu, to je takođe u redu po mom mišljenju", rekao je Kurti koji je potom uputio poruku Džaki i Šaćiriju: "Hvala vam što inspirišete toliko mladih talenata da se bave fudbalom, takođe i na Kosovu".

Podsjetimo, Džaka se branio da nije slao nikakvu političku poruku poslije skandala i otvorene istrage FIFA, iako je ubrzo potom osvanuo i snimak gdje pjeva o lideru OVK: "Jašari je došao mlad tim, ja sam bio u toj situaciji kao on, zaslužuje poštovanje. Viđamo se svaki dan, provodimo puno vremena. Uvijek nakon utakmice nosim majicu sa njegovim likom. To sam baš sada i uradio", objasnio je tada Švajcarac.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC