• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaka i drugovi neće da igraju na Kosovu? Švajcarci u strahu, pominje se i dolazak u Beograd!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Do utakmice između Švajcarske i tzv. Kosova u Prištini ostalo je deset mjeseci, ali su posljednje napetosti zabrinule tamošnje medije.

 Švajcarci strahuju za meč s Kosovom zbog političkih tenzija Izvor: Profimedia/Mustafa Yalcin / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Fudbalska reprezentacija Švajcarske zaboravila je već na "šesticu" protiv Portugala na Svjetskom prvenstvu i okrenula se novom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a tamošnji najpoznatiji tabloid "Blik" veoma brine politička situacija na teritorijama na kojima će gostovati. Između ostalog, nije još poznato gdje će se igrati meč Švajcarske i Bjelorusije (pod djelimičnim sankcijama UEFA zbog rata u Ukrajini), dok ih sada brine i duel sa tzv. Kosovom.

Situacija je već danima vrlo napeta na Kosovu i Metohiji i švajcarski tabloid ide toliko daleko da već razmišlja o tome da li će političke tenzije uticati na meč u septembru 2023. godine.

Interesantno je da ih prvi duel u kvalifikacijama čeka 25. marta protiv Bjelorusije i da UEFA još nije odlučila gdje će se susret odigrati. Kao i u Ligi nacija, Bjelorusija će vjerovatno morati na neutralni teren (igrali u Novom Sadu), a "Blik" čak spominje da bi meč mogao da se odigra u Beogradu. To je potvrdio i njihov generalni sekretar Robert Brajter:

"Trenutno ne znamo ni gdje će se utakmica sa Bjelorusijom igrati. Jedna od opcija je Kipar, ali očigledno i srpska prestonica Beograd. Zapravo, Bjelorusija je utakmice u Ligi nacija već igrala u Srbiji. Svakako bi se utakmica u Beogradu igrala bez prisustva navijača", rekao je Brajter, vjerovatno svjestan svih provokacija koje je Granit Džaka napravio tokom i poslije meča sa Srbijom na Svjetskom prvenstvu zbog čega bi bio vrlo nepoželjan u Srbiji. 

Zbog svega onoga što radi Granit Džaka, posebno kontroverzan će biti meč protiv tzv. Kosova, za koje je mogao da igra - i odbio je, ali devet meseci unaprijed već se priča o tome da li će meč zbog političkih tenzija i krize biti odigran. Reklo bi se da čak i Švajcarci "pripremaju teren" da izbjegnu nove kontroverze...

Zato je sekretar Brajter imao spreman odgovor na preuranjenu teoriju "Blika": "Vjerujemo u UEFA i pratićemo kako se situacija na Balkanu razvija. Nemamo šta da kažemo trenutno na to".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC