• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Totalno nova Piksijeva Srbija dominirala protiv SAD: Selektor izveo domaće igrače - oni održali čas fudbala! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kombinovani sastav Srbije je dominirao i na kraju donio pobjedu iz Amerike!

 Srbija pobijedila SAD 2:1 u prijateljskoj utakmici Izvor: MN PRESS

Srbija se prvi put pojavila na terenu poslije Svjetskog prvenstva u Kataru i pobijedila! Tim Dragana Stojkovića Piksija bio je bolji od Sjedinjenih Američkih Država u prijateljskom meču sa 2:1 (1:1), iako je na utakmici odigranoj u Los Anđelesu domaći tim poveo!

Prvi pogodak je došao u 29. minutu kada je napadač Sinsinatija Brendon Vaskez uspio da pogodi mrežu Đorđa Petrovića, ali je novi fudbaler TSC-a i nekadašnji as Crvene zvezde i Mančester sitija Luka Ilić uspio da izjednači prije poluvremena u 43. minutu. 

Poslije dvije izmjene na startu drugog poluvremena u jednom od prvih napada u nastavku fudbaler Vojvodine Veljko Simić je postavio konačnih 2:1 i tako je donio trijumf srpskom nacionalnom timu. 

Dragan Stojković Piksi je na ovoj provjeri na raspolaganju imao samo igrače iz Superlige uz nekoliko fudbalera poput Đorđa Petrovića, Dejana Joveljića i Ranka  Veselinovića koji nastupaju u MLS-u i priključili su se sastavu. Ovaj kombinovani tim bio je lišen pomoći igrača iz Crvene zvezde i Partizana, a neki igrači su odbili poziv u nadi da će se bolje spremiti za predstojeću polusezonu, ali i tako oslabljena Srbija je dominirala cijeli meč. 

Jedini gol Amerike došao je udarcem glavom i bila je to jedina šansa Amerikanaca na ovoj utakmici, tako da je selektor Stojković dobio šansu da mu se zaista nametnu neki igrači koji su izašli na teren. 

SRBIJA: Đ. Petrović (od 46. Rosić), N. Petrović, Veselnović, Mijailović, Stojić, Simić (od 76. Damjanović), Petković (od 81. Bijelović), Lučić (od 62. Pantović), Ilić (od 62. Ivezić), Topić (od 46. Štulić), Joveljić

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC