• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kao da smo mašina za pravljenje novca! Gordan Petrić brani igrače Partizana: Hoću da ne razmišljaju o tome!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Partizana stao u odbranu svojih izabranika. Od njih traži nekoliko stvari, ali i naglašava šta ne zahtijeva od njih.

 Gordan Petrić brani igrače Partizana kao da smo mašina za pravljene novca Izvor: MN PRESS

Dan pred meč Partizan - Šerif, u kojem crno-bijeli brane prednost iz prvog susreta šesnaestine finala Konferencijske lige (1:0), trener srpskog tima Gordan Petrić objasnio je kako ne želi da gleda predstojeći duel.

"Dosta ljudi gledaju taj meč kao na rješavanje problema, a ja to tako ne gledam, tražim od igrača da se koncentrišu na svoj posao, pruže maksimum i da budu zadovoljni poslije meča. Siguran sam da su spremni da to urade i da budu poslije meča svjesni da su dali maksimum i da budu spremni za ono što slijedi. Od mog dolaska potenciram da igraju za sebe, a kada je tako, onda će i neki drugi od toga imati korist", izjavio je trener crno-bijelih.

Na dodatno pitanje na šta je konkretno mislio, Petrić je objasnio: "Nekad imam osjećaj da sve to što igrači rade izgleda kao da smo mi mašina za pravljenje novca. Mislim da treba da ih rasteretimo i to je zadatak mene i stručnog štaba, da ne razmišljaju da li će Partizan dobiti ovo ili ono. Treba da igraju za sebe, ali samim dobijanjem i prolaskom oni dobijaju na drugoj strani. Dobro je što možemo da riješimo dosta problema, ali da igrači ne razmišljaju o tome. Sve će doći, ako pruže maksimum".

Partizan je i pod Petrićem uspio da prođe grupnu fazu evro-takmičenja, na odličnom je putu da preskoči i prvu prepreku u "nokaut" dijelu Konferencijske lige i da nastavi u Evropi u osmini finala. Na tom putu crno-bijeli stiču bodove za klupski i nacionalni koeficijent, a uz to zarađuju i novac za klub, što se ne dovodi u pitanje, ali Petrić naglašava da to ne bi trebalo da bude dodatni teret za njegove igrače. A kada govori o utakmici protiv Šerifa, smireni trener govori u svom stilu:

"Brzo dolaze utakmice, igrali smo prije neki dan u Subotici, sad igramo izuzetno zahtjevnu utakmicu protiv Šerifa. Naš naredni rival pokazao se kao veoma neugodan, brz, jak, moraćemo da odgovorimo sutra i da uradimo dosta domaćeg. Zahtjevna je utakmica iz prostog razloga, jer ako sutra pobijedimo i prođemo u sljedeći krug, imamo sigurnost generalno".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC