• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za osminu finala: Crno-bijeli bez najboljeg igrača, Petrić bez DVOJICE na Šerif!

Autor Dragan Šutvić

Partizan će biti značajno oslabljen u revanš utakmici protiv Šerifa koja je na programu večeras od 18.45 u Humskoj.

 sastav partizana za utakmicu protiv šerifa  Izvor: MN Press/Chosen11/Screenshot

Partizan je prije sedam dana na užasnom terenu u Kišinjevu savladao Šerif 1:0 i napravio veliki korak ka plasmanu u osminu finala Konferencijske lige, ali posao i dalje nije gotov - čak i kada je statistika na strani crno-bijelih. Partizan nikada nije ispao nakon pobjede od 1:0 na evropskom gostovanju, međutim taj podatak nikako ne smije da opusti igrače Gordana Petrića pošto to i te kako zna da se obije o glavu, sjetimo se samo Mladosti GAT (0:4).

Na sve to, Partizan neće biti ni kompletan u revanšu protiv Moldavaca, tako da se očekuje da Petrić "istumba" tim u odnosu na onaj koji je ostavio sasvim solidan utisak u prethodnih sedam dana kada su crno-bijeli uz Šerif (1:0) savladali i Spartak u Subotici (2:1).

Za početak, Gordan Petrić već nedjelju dana zna da će večeras (18.45, Arena Sport) u Humskoj morati bez crnogorskog štopera Igora Vujačića koji je u Kišinjevu dobio direktan crveni karton zbog preoštrog faula na sredini terena. Štaviše, pitanje je da li će biti na raspolaganju i za prvi meč osmine finala ako UEFA bude planirala da ga i oštrije kazni, za šta za sada nema naznaka.

To će dovesti do male promjene u zadnjoj liniji, ali i praktično jedine logične. Uz Svetozara Markovića, koji se u Kišinjevu iskupio za kardinalne greške protiv Mladosti, sada bi trebalo da zaigra Siniša Saničanin. Što se tiče ostatka zadnje linije, tu ne bi trebalo da bude bilo kakvih iznenađenja s obzirom na formu igrača. Na golu se očekuje Aleksandar Popović, dok ni na bekovskim pozicijama ne bi smjelo da bude iznenađenja: kapiten Slobodan Urošević držaće lijevu stranu, a sve bolji Aleksandar Filipović desnu.

Što se tiče veznog reda, na mjestima igrača sa defanzivnim ulogama gledaćemo Kristijana Belića i Ljubomira Fejsu, koji su sve bolji u paru, međutim tu dolazi do problema. Partizan će biti i bez svog najboljeg igrača Bibarsa Natha koji je prethodnih dana imao problema sa virusom i nije ni trenirao pred utakmicu sa Šerifom, što izvjesno znači da ga neće biti u sastavu.

Tako će velika odgovornost biti na Danilu Pantiću koji će zauzeti njegovo mjesto, dok se na bokovima očekuju Kvinsi Menig i Fuseni Dijabate. Uprkos dobroj igri po ulasku sa klupe u Subotici, Nemanja Jović nije ubijedio Petrića da zaslužuje mjesto startera.

Što se tiče izbora u napadu, oko toga nema nikakve dileme. Rikardo Gomeš će biti udarna igla crno-bijelih i od njegovog raspoloženja najvjerovatnije zavisi i sam ishod utakmice. Dobra vijest je da je počeo da pogađa ovog proljeća i da se još jednom pokazalo da kada igra Rikardo - igra i Partizan. Nadamo se da će tako biti i ovoga puta i da će crno-bijeli obezbijediti plasman u osminu finala Konferencijske lige i tako dodatno popraviti koeficijent Srbije.

Dakle, ovako bi trebalo da izgleda Partizan protiv Šerifa: Popović - Filipović, Saničanin, Marković, Urošević - Belić, Fejsa - Dijabate, Pantić, Menig - Gomeš.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC