• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je tim Crvene zvezde za derbi: Milojević ima šta da dokaže, jedina dilema je lijevi bek! Ali ne Azarov...

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda i Partizan sastaju se u petak od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić", a ovo je najvjerovatniji sastav koji će na teren poslati Miloš Milojević.

 sastav crvene zvezde za 169. vječiti derbi  Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Mnogi će reći da Crvena zvezda nikada opuštenije ne ulazi u derbi sa Partizanom jer je razlika 13 bodova, ali nije bez razloga Miloš Milojević rekao na konferenciji za medije da "samo on može da bude gubitnik". Iako je prednost velika, mladi stručnjak je na ispitu da dokaže da je tokom zimske pauze u potpunosti "namjestio" ekipu i da je napravio tim koji može da se takmiči u grupnoj fazi Lige šampiona iduće jeseni.

Milojević je kiksom protiv Vojvodine (1:1) otvorio "proljećni" dio sezone, a nakon što je podviknuo - njegovi igrači su se probudili i daleko bolje priveli februar kraju. Sada igraju utakmicu proljeća u kojoj mogu da ijreše pitanje prvaka, ali da bez briga izlaze na megdan Partizanu (petak, 19.00) i nije naročito tačno.

Nekoliko igrača Crvene zvezde nije u potpunosti spremno, virus je bio prisutan na "Marakani", ali s obzirom da se radi o najvećoj utakmici srpskog fudbala - očekuje se da se "stisnu zubi" i istrči na teren.

Biće na slatkim mukama Miloš Milojević pošto se dosta igrača tokom prvih nedjelja drugog dijela sezone pokazalo u dobrom svjetlu, ali na kraju kada se podvuče crta - zna se kojih 11 je trenutno najbolje. Ne očekuje se da će Miloš Milojević bilo šta eksperimentisati, kao što je recimo znao njegov nekadašnji mentor Dejan Stanković, pa je jedina dilema zapravo bila na mestu lijevog beka.

Izvor: MN PRESS

Moglo se prethodnih dana čuti da se razmišljalo o tome da Strahinja Eraković zaigra po lijevoj strani, kako bi zaustavio Fusenija Dijabatea, ali će na kraju Miloš Milojević ipak vjerovati Milanu Rodiću. Ovog proljeća je dobre partije pokazao i Irakli Azarov, ali zbog manjkavosti u odbrani gotovo da se i nije pomislio da bude starter.

Dakle, pored Rodića u zadnjoj liniji igraće još štoperski tandem Strahinja Eraković - Aleksandar Dragović, odnosno na desnoj strani ispred gola koji će čuvati Milan Borjan čeka se debi u derbijima za Aleksa Viga.

Izvor: MN PRESS

Što se tiče veznog reda, ni tu nema posebne dileme. Gelor Kanga i Srđan Mijailović sve bolje funkcionišu u tandemu i trebalo bi da počnu i 169. vječiti derbi, pa tako "ispašta" Kings Kangva koji je imao odlične pripreme. Kada god je u igri daje dodatni implus igri Crvene zvezde, pa se očekuje da tako bude i u petak kada će gotovo izvesno dobiti priliku da sa klupe unese dodatnu živost, kada energija počne da pada.

"Vječiti" derbi ne može da se zamisli bez Aleksandra Kataija, koji će držati lijevu stranu, dok će iza napadača najvjerovatnije igrati Mirko Ivanić, iako je i Stefan Mitrović imao adute za startera. Na desnoj strani gledaćemo Osmana Bukarija, strijelca gola iz prethodnog derbija u Humskoj.

Što se tiče napadača, ma koliko kritika stizalo na račun Aleksandra Pešića, siguran je starter u 169. "vječitom" derbiju. Nije u golgeterskoj formi, mada je postigao "srećan gol" u Ivanjici, ali sve ostalo radi kako treba...

Dakle, da rezimiramo, ovo je najvjerovatniji sastav Crvene zvezde za meč sa Partizanom: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović, Bukari, Ivanić, Katai - Pešić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC