• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan godinama nije bio ovako daleko od Zvezde: Duljaj kreće u derbiju sa minus 13, dok Marakana čeka ovjeru titule!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda će u petak dočekati Partizan, a ovako veliku prednost pred derbi nije imala skoro četiri godine.

 partizan zaostaje 13 bodova za zvezdom pred vječiti derbi  Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana još jednom su razočarali svoje navijače - pred sablasno praznim tribinama stadiona u Humskoj, u terminu koji inače nije predviđen za fudbal (ponedjeljak, 14:00), fudbaleri Radničkog iz Kragujevca pogotkom Milutina Vidosavljevića poravnali su rezultat u finišu susreta i odnijeli bod iz Beograda. To znači da će Partizan 169. vječiti derbi dočekati sa 13 bodova manje od Crvene zvezde, a tako nešto mu se dugo nije desilo.

Prije malo manje od četiri godine crno-bijeli su posljednji put na gostovanje vječitom rivalu putovali sa 13 ili više bodova minusa. Bilo je to u trenucima kada su na klupi dva najveća srpska kluba sjedili Vladan Milojević i Savo Milošević, a Crvena zvezda praktično jednom rukom već držala šampionski pehar. Riječ je o 160. derbiju koji se igrao u aprilu 2019. godine i prije kojeg je razlika na tabeli iznosila čak 15 bodova.

Pred taj meč trećeg kola plej-ofa sezone 2018/19, Crvena zvezda je imala 45 bodova, a trećeplasirani Partizan bio je udaljen 15 poena. Situacija je bila još lošija po crno-bijele nakon meča, jer je Zvezda na svom terenu ostvarila pobjedu (2:1) i tako dodatno pobjegla najvećem rivalu, ali i drugoplasiranom Radničkom iz Niša. Iako nije bio strijelac, heroj pobede domaćina postao je tada Mirko Ivanić, dva puta "zavrnuvši" loptu sa lijeve strane - najpre za penal i gol El-Fardu Bena, a potom i za "egzekuciju" rezerviste Alekse Vukanovića. Sa druge strane, poraz gostiju tada je ublažio Rikardo Gomeš golom u 90. minutu iz kaznenog udarca.

Poraz na stadionu "Rajko Mitić" bio je bolan za Partizan, a razlika od 18 bodova koju je Crvena zvezda stekla tog dana ostala je na snazi do kraja prvenstva. Da stvari budu gore, tim iz Humske je šampionat završio na trećoj poziciji - iza Radničkog Nenada Lalatovića, a utjehu za katastrofalnu sezonu morao je da potraži u Kupu Srbije. Golom Bojana Ostojića u posljednjem meču te sezone Partizan je pobijedio Zvezdu i spriječio ju je da osvoji "duplu krunu", što je bila utjeha za igrače, ali i navijače Partizana.

Sada za tako nešto nema šanse. Partizan je još prošle jeseni ispao iz Kupa Srbije porazom od drugoligaša Radničkog u Sremskoj Mitrovici, a prije nekoliko dana i evropska avantura završena je bolnim porazom od Šerifa. Novi poraz usred ogromnih turbulencija u Humskoj dodatno bi otežao ionako košmarne dane svima u klubu, kao i navijačima crno-bijelih.

Iako je još februaru, već se može reći da će navijači ovu sezonu pamtiti najviše po lošem, uprkos tome što je ponovo izboreno evropsko proljeće i što je padao Keln. Prije svega, pamtiiće je po evropskom neuspjehu Ilije Stolice, sagi oko odlaska Gordana Petrića koji je na klupi ugrozio zdravlje, a onda i po iznenadnoj prilici za početak karijere koja se ukazala Igoru Duljaju. Klupska legenda preuzela je vruć krompir u najtežem mogućem trenutku, samo nekoliko dana pred gostovanje Zvezdi, a do kraja sezone ne može da uradi mnogo stvari da sebi olakša situaciju. 

Posljednji put, Partizan je odlazio ovako udaljen od Zvezde na derbi kada su na teren istrčale ove startne postave:

  • Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Rodić - Jovičić (od 72. Čaušić), Jovančić - Ben (od 70. Vukanović), Marin (od 90. Savić), Ivanić - Pavkov
  • Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Tošić (od 66. Ivanović), Šćekić, Zdjelar, Pantić (od 80. Ilić) - Nikolić (od 87. Ndžaj), Gomeš
Crveno-beli su na svom terenu savladali najvećeg rivala (2:1)
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC