• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debitant sudi Zvezdi i Partizanu! Oglasila se komisija: Vjerujemo ovaj tim, neka se ne priča o suđenju!

Autor Dragan Šutvić

Oglasila se Sudijska komisija o utakmici Crvene zvezde i Partizana.

 ko sudi vječiti derbi zvezda partizan  Izvor: MN PRESS

Sudija iz Niša Aleksandar Živković biće glavni arbitar 169. vječitog derbija Crvene zvezde i Partizana u petak od 19 časova, saopštila je Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije. U skladu sa dosadašnjom praksom, to tijelo je ponovo odredilo novog sudiju za najveći meč srpskog fudbala, jer Živković dosad nije sudio duele "večitih".

"Ovo je šesta utakmica 'vječitih rivala' u toku mandata SK FSS pri čemu je delegirano pet različitih sudija. Pored Srđana Jovanovića koji je dva puta delegiran, povjerenje su dobili i internacionalci Novak Simović, Miloš Milanović, ali i sudije sa grbom FSS, na prethodnom derbiju Milan Mitić i sada Aleksandar Živković", saopšteno je iz Fudbalskog saveza Srbije.

Aleksandar Živković sudio je Partizanu 10 puta i crno-bijeli su u tim mečevima ostvarili osam pobjeda, uz dva remija, dok je Zvezdi sudio devet puta i skor crveno-bijelih u tim utakmicama je osam pobjeda i remi. U petak će njegov tim činiti pomoćne sudije Dragan Bogićević i Bojan Banović, kao i četvrti sudija Stanko Ostraćanin, VAR sudija Momčilo Marković i AVAR Milan Mihajlović.

"Imamo puno povjerenje u sudijski tim određen da sudi ovu utakmicu i vjerujemo da će njima ova utakmica ostati zauvijek u sjećanju, a da se fudbalska javnost neće baviti suđenjem. Sudijska komisija želi svim akterima najveće fudbalske svetkovine u Srbiji da igrom i ponašanjem opravdaju epitet i tradiciju 'vječitog derbija', tako da svi ljubitelji fudbala ne samo u Srbiji, nego širom svijeta uživaju u kvalitetnoj igri i lijepim potezima".

Aleksandar Živković rođen je 1986. u Nišu, na listi Super lige nalazi se od 2016. godine. Ove godine pokazao je visok kvalitet suđenja zbog čega je promovisan u Elitnu grupu. U tekućem prvenstvu sudio je nekoliko derbi utakmica veoma uspješno: Crvena Zvezda-Vojvodina, Spartak-Partizan, Kolubara-Crvena Zvezda, TSC-Partizan, dva puta TSC-Čukarički…

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC