• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO - NAJVEĆI GUBITNIK NAJVEĆEG PROJEKTA! Sezonu počeli na "Koševu" a nastavili na JOŠ ČETIRI stadiona!

Autor Dragan Šutvić

Bordo klub najveći je gubitnik rekonstrukcije premijerligaških terena - najvećeg projekta u istoriji fudbala u BiH.

 sarajevo igralo domaće utakmice na pet stadiona  Izvor: Promo/FK Sarajevo

Tokom tekuće takmičarske sezone u m:tel Premijer ligi BiH, sprovodi se možda i najveći projekat u istoriji bh. fudbala.

U toku je rekonstrukcija premijerligaških terena, na kojima se postavlja najsavremenija, hibridna travnata podloga. Radovi su već završeni na Gradskom stadionu u Banjaluci i Areni "Rođeni" u Vrapčićima, pa su se Borac i Velež već vratili kući nakon što su domaće mečeve igrali u Novom Gradu, odnosno Gabeli.

Na svoj teren će se predstojećeg vikenda vratiti Sloboda, koja je za svoje potrebe koristila teren u Banovićima, a još traju radovi na stadionima Zrinjskog i Sarajeva, koje je, slobodno se može reći, najveći gubitnik u ovom projektu...

I dok je većina klubova koristila jedan zamjenski teren tokom izvođenja radova, Sarajevo je svoje domaće utakmice ove sezone, iz raznih razloga, već igralo na četiri stadiona, a listi će predstojećeg vikenda biti dodat i peti!?

Naime, bordo klub je premijerligašku sezonu počeo na svom "Koševu", gdje je odigrao prve dvije domaće utakmice, protiv Sloge Meridian i Posušja. Odmah nakon toga, počeli su radovi na najvećem bh. stadionu, pa je Sarajevo moralo da se privremeno "iseli iz kuće", ali se do danas još uvijek nije vratilo...

Do kraja jesenje polusezone Sarajevo je domaće utakmice igralo na "Bilinom polju" u Zenici, ali je ovaj stadion na početku drugog dijela sezone ostao nedostupan za Sarajlije, zbog želje FS BiH da zenički teren u što boljem stanju dočeka reprezentaciju BiH i okršaj "zmajeva" sa Islandom krajem marta.

Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Zbog toga je Sarajevo domaći meč sa Zrinjskim igralo na stadionu Veleža, potom je vječiti derbi sa Željezničarom odigran u trening-centru FS BiH u Zenici u koji uskoro stiže najjača bh. selekcija, dok će peti domaći teren Sarajeva ove sezone biti stadion Mladosti Doboj-Kakanj!

Kako bi trening-centar bh. kuće fudbala, baš kao i "Bilino polje", što spremnije dočekao Faruka Hadžibegića i njegove izabranike, Sarajevo je za predstojeće kolo ponovo moralo da traži alternativni domaći teren.

Izbor je prvobitno pao na travničku "Pirotu", ali je problem nastao kada su oba tima, i Sarajevo i Travnik, svoje domaće duele sa Veležom odnosno Sim-Bauom planirali za subotu od 17.00 časova.

Prednost u tom slučaju ima ekipa koja inače igra svoje mečeve na tom stadionu, a pošto tim iz Kosove nije htio da meč sa "vezirima" odgodi za ponedjeljak, Sarajevo se ponovo našlo u problemima, a na kraju je odlučeno da "rođene" ugosti u Doboju kod Kaknja.

Bez obzira na ishod duela sa Veležom, već sad je jasno da će Sarajevo treći krug dočekati na petoj ili šestoj poziciji i svakako biti domaćin u prvom kolu odlučujuće faze prvenstva.

Da li ponovo u Doboju kod Kaknja ili na nekom novom stadionu – teško je reći, a u ovom trenutku još uvijek nema naznaka kada će bordo klub zaigrati pred svojim navijačima u pravom smislu tih riječi...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC