• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemićev Igman odolio na "Grbavici": Tim iz Konjica odnio bod iz Sarajeva, a mogao i sva tri (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Podjela bodova u posljednjem meču 29. kola m:tel Premijer lige BiH.

 Željezničar i Igman odigrali 1:1 na Grbavici Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Bio je Željezničar favorit u posljednjem meču 29. kola m:tel Premijer lige BiH pred domaćom publikom na "Grbavici", ali fudbaleri Igmana odigrali su veoma dobar meč i sasvim zasluženo u Konjic odnijeli bod.

Po jedan gol u oba poluvremena vidjela je publika u Sarajevu, a na kraju su oba tima morala da se zadovolje po jednim osvojenim bodom - 1:1 (0:1).

Mnoštvo prilika viđeno je u uvodnim minutima meča, kada je bilo jasno da oba tima žele kompletan plijen - domaći da nastave potjeru za mjestima koja vode na međunarodnu scenu, a gosti kako bi pobjegli što dalje od zone ispadanja.

Zaprijetili su domaći na početku meča, Ćeman je spašavao Igman, a onda se gostima iz Konjica ukazala sjajna prilika za vođstvo. Ipak, Hebibović nije uspio da kontranapad kruniše pogotkom. Nije dobro mogao da zahvati loptu upućeno od strane Ramića i velika prilika za vođstvo gostiju je propala.

Samo minut kasnije, nova sjajna šansa za goste. Drljević se odlučio za šut iz daljine, ali je pogodio prečku.

Santos je u 18. minutu krenuo sam prema golu Ćemana, ali ga je nadmudrio golman Igmana, te nogom odbranio šut Željinog Brazilca.

Nedugo zatim na drugoj strani pokušao je i Hrelja. Gol je praktično visio u vazduhu, a onda je isti igrač sjajno ubacio loptu, na koju se glavom reagovao najbolji strijelac Igmana Mirsad Ramić i odlično pogodio za vođstvo gostiju. Bio je to njegov 15. gol u sezoni.

Još kao junior Ramić je prešao iz jablaničke Turbine u redove Željezničara, odlazio i vraćao se na "Grbavicu" u nekoliko navrata, a sada je u Dolinu ćupova stigao u dresu Igmana. Zbog svega ovoga, nije želio da slavi gol pred navijačima svog bivšeg kluba.

U 41. minutu još jedna prilika za Denkovića, ali Muftić ponovo brani.

I u drugom poluvremenu gosti iz Konjica bili su opasni. Hebibović je nakon pet minuta nastavka opasno zaprijetio, a onda je Željezničar uzvratio i stigao do izjednačenja.

Štilić je ubacio loptu iz kornera, glavom je šutirao Jašarević, a do tog trenutka odlični Ćeman loše je reagovao, lopta mu se izmigoljila iz ruku, što je kaznio Džozef Amoa i smjestio loptu iza njegovih leđa za 1:1.

Pokušali su domaći doći do potpunog preokreta, vršili su pritisak, ali velikih prilika nije bilo. Jednu od boljih imao je Sulejman Krpić u samom finišu, ali je lopta otišla preko gola.

Posljednju priliku na meču imali su gosti. Demir Jakupović uposlio je Ramića, koji nije imao sreće da postigne svoj drugi gol večeras. Šutirao je direktno u Muftića u trećem minutu nadoknade vremena.

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Hajdarević (73. Beganović), Krpić, Cocalić, Mekić, Štilić (83. Haračić), Šehić, Drina, Santos (83. Drljo), Galić (20. Jašarević), Amoa (83. Hodžić). Trener: Nermin Bašić.

IGMAN: Ćeman, Duraković, Drljević, Oremuš, Hrelja, Hebibović (90+3. Bojo), Bodul (76. Bešagić), Dupovac, Denković (86. Jakupović), Mahmić (86. Velić), Ramić. Trener: Husref Musemić.

COCALIĆ "POCRVENIO"

Poslije posljednjeg zvižduka sudije Sabrije Topalovića, fudbaler Željezničara Edin Cocalić potpuno je izgubio živce, morali su njegovi saigrači i članovi stručnog štaba da ga smiruju, a sudija arbitar iz Zenice pokazao mu je crveni karton, zbog čega neće biti u astavu Želje za naredni meč protiv Veleža, izuzetno bitan u borbi za izlazak u Evropu.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 29. KOLO:

Željezničar - Igman 1:1 (0:1)
/Amoa 51 - Ramić 25/

Odigrano u ponedjeljak:

Velež - Borac 2:0 (1:0)
/Haskić 6, Anđušić 72 pen/

Odigrano u nedjelju:

Posušje - Zrinjski 0:2 (0:0)
/Bilbija 60, 73/

Sloga Meridian - Leotar 1:1 (1:0)
/Nikolić 13 - Aćimović 80/

Sloboda - Tuzla siti 1:0 (0:0)
/Mehmedović 66/

Odigrano u subotu:

Sarajevo - Široki Brijeg 2:1 (1:1)
/Oliveira 2, Varešanović 85 - Radić 24/

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC