• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa je šampion Republike Srpske i povratnik u m:tel Premijer ligu BiH!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbaleri Krupe šampioni su Republike Srpske!

 FK Krupa - FK Famos prva liga RS  Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Krupa je šampion Republike Srpske, a do pehara prvaka stigla je četiri kola prije kraja sezone.

Ekipa Vladimira Ilića je do nedostižnih "plus 13" bodova stigla poslije trijumfa nad Famosom u 30. kola Prve lige RS i osigurala plasman u m:tel Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

KRUPA - FAMOS 2:0 (2:0)

Vođstvo Krupi već u petom minutu donio je Ognjen Đuričin, koji je poslije nešto više od pola sat igre morao da napusti teren zbog povrede, a na 2:0 povisio je Miloš Perović u 44. minutu.

Već nakon 30-ak sekundi vidjeli smo prvi šut, probao je Radović sa ćoška šesnaesterca, ali siguran je bio golman Krupe Luka Damjanović. Vrlo brzo i Krupa je imala brzu kontru, ali je odbrana Famosa ipak izbila loptu ispred Đuričina koji je bio u naletu.

Pet minuta trebalo je Krupi da povede, a strijelac je bio upravo Đuričin, koji je rutinski pospremio loptu u mrežu nakon prizemnog centaršuta sa desne strane.

Napadač Krupe poslije samo 120 sekundi mogao je i do drugog gola, ali je promašio loptu na nekih 12 metara i propala je odlična prilika.

Famos je zaprijetio u osmom minutu, kao i na samom početku utakmice šutirao je Radović, ali njegov pokušaj je izblokiran u korner.

Presing Krupe umalo da urodi plodom u 22. minutu, kada je Perović dobro šutirao, međutim, lopta je završila pored stative.

U 35. minutu ponovo je bilo opasno pred golom Rončevića, prvo je izblokiran šut Radakovića, a potom Bošnjak šalje loptu daleko preko gola.

Novu šansu za Krupu imao je Dujaković čiji pokušaj brani Rončević, a dva minute prije kraja prvog dijela pokušao je i Radaković, ali lopta je završila tik iznad prečke.

Krupa je ipak do odlaska na odmor, nakon akcije domaćih Perović je sa nekih 15 metara poslao loptu u mrežu pored Rončevića za 2:0.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Odličnu priliku domaći su imali i u 48. minutu, kada je Mrzić ubacio u peterac za Petrovića, ali je jedan igrač Famosa uspio da skrene loptu u korner i spriječi čist gol. Velika šansa odmah iz tog kornera, šutirao je glavom štoper Krupe Ristanović, ali gosti izbijaju sa gol-linije.

Krupa je nastavila sa napadima, ali bez pravih šansi, sve do udarca Šekića u 60. minutu koji odlazi preko gola.

Jedina prava prilika za Famos u nastavku bio je pokušaj Babića u 75. minutu, šutirao je sa 30-ak metara, ali pored gola.

Posljednju priliku na utakmicu imao je Bođnjak nakon kornera u sudijskoj nadoknadi ali njegov pokušaj odlazi preko gola. Prethodno je Mrzić taj koji je dobrim udarcem gađao suprotni ugao, ali je Rončević odbio u korner.

KRUPA: Damjanović, Bošnjak, Babić, Redžić, Đuričin, Radaković, Perović, Đekić, Mrzić, Petrović, Ristanović

FAMOS: Rončević, Škrba, Hadžibegović, Cicović, Babić, Vranešić, Radović, Novković, Nakagaki, Marković, Pavlović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC