• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Empoli "ponizio" Juventus! Vlahoviću i Kostiću potrebno čudo za plasman u Ligu šampiona

Autor Haris Krhalić

Još jedna loša vijest za navijače Juventusa.

 Empoli Juventus 36. kolo Serija A Izvor: Profimedia

Nakon što su saznali da im je Savezni apelacioni sud oduzeo 10 bodova, ekipa Juventusa doživjela je još jedan šok večeras. Fudbaleri Empolija su, na domaćem terenu, savladali "staru damu" rezultatom 4:1.

Timu iz Torina je pobjeda u večerašnjoj utakmici bila imperativ, a porazom su se udaljili od Lige šampiona te u pitanje doveli učešće u bilo kojem evropskom takmičenju naredne sezone.

Empoli je u vođstvo stigao u 17. minutu kada je Frančesko Kaputo pogodio sa bijele tačke. U 22. minutu Sebastiano Luperto je pogodio za 2:0, što je bio i konačan rezultat ovog poluvremena.

Domaća ekipa je u drugom dijelu nastavila gdje je stala u prvom, te je već u 48. minutu bilo 3:0. Strijelac je ponovo bio Kaputo.

Na 3:1 smanjio je Federiko Kjeza u 85. minutu susreta, da bi konačan rezultat postavio Pikoli u trećem minutu sudijske nadoknade. Inače, ovo je prvi put ove sezone da je ekipa Empolija uspjela da postigne četiri gola te prva pobjeda nad Juventusom na domaćem terenu, u ligi, još od 1999. godine.

Nakon 36 odigranih utakmica Juventus zauzima sedmu poziciju sa 59 bodova, odnosno pet bodova manje od četvrtoplasirane ekipe Milana. Bod više ima ima šestoplasirana Roma dok Atalanta ima dva boda više i trenutno se nalazi na petoj poziciji.

Juventusu je za Ligu šampiona sada potrebno da savlada Milan u narednom i Udineze u posljednjem kolu. Pored toga, „rosoneri“ ne smiju slaviti ni u posljednjem kolu protiv Verone.

Ni to neće biti dovoljno „staroj dami“, u slučaju da Roma ili Atalanta ostvare dvije pobjede u posljednja dva kola Serije A. "Vučica" u posljednja dva kola igra protiv Fiorentine i Specije dok Atalanta prvo ide u goste Interu, a nakon čega dočekuje Moncu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC