• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treneri Borca i Laktaša nakon finala 30. jubilarnog Kupa Republike Srpske: Prekidi su odlučili pobjednika!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Miljan Bajić i Vinko Marinović, složni su u ocjeni da su prekidi u finalnom meču 30. jubilarnog Kupa Republike Srpske bili ključ pobjede Borca nad Laktašima (2:1).

 Borac - Laktaši izjave Miljan Bajić Vinko Marinović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Borac je poslije 11 godina ponovo osvojio Kup RS i to šesti u klupskoj istoriji!

Do trijumfa je stigao zahvaljujući golovima Momčila Mrkaića i Nedeljka Piščevića nakon što su bili najviši u skoku poslije centaršuteva iz prekida Jakova Blagaića, odnosno Nikole Ninkovića, dok je pogodak za Laktaše i to iz slobodnog udarca postigao David Vuković, pozajmljeni igrač Borca.

Zato ne čudi što je trener trećeplasiranog tima m:tel Prve lige RS Miljan Bajić izdvojio upravo prekide kao ključne momente finala.

"Prije svega želim da čestitam kolegi Vinku Marinoviću i Borcu na osvajanju Kupa RS. Smatram da smo bili dosta konkurentni na terenu, čak možda i više nego smo očekivali. Prvo poluvrijeme je trebalo 15-ak, 20 minuta da upije vodu od kiše koja je padala kako bismo uspostavili pas igru. Mislim da smo u prvom dijelu bili dominantni u odnosu na ekipu Borca, ali domaćin je pokazao kvalitet posebno iz prekida. Tako se i desilo, zbog prekida smo i izgubili utakmicu. Momcima nemam šta da zamjerim, čestitam im na kompletnoj sezoni", rekao je Bajić, koji sa Laktašima ima veoma uspješnu sezonu nakon decenije tavorenja u nižim rangovima.

"Klub smo poslije 10 godina pozicionirali na fudbalskoj mapi RS, svi bismo trebali biti zadovoljni (trećim mjestom u prvenstvu i finalom Kupa RS). Imamo još dva kola do kraja da vidimo gdje još možemo da budemo bolji", dodao je trener laktaške ekipe.

Strateg Borca Vinko Marinović zadovoljan je osvojenim peharom, kao i cijelom sezonom crveno-plavih, koji su osvojili drugo mjesto u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine i po četvrti put zaredom izborili nastup u Evropi.

"Čestitam igračima na osvojenom Kupu RS. Nakon 11 godina smo vratili trofej u Banjaluku, što nam je i bio cilj. Isto tako, izborili smo plasman u Evropu i ispunili ciljeve koji su predstavljeni ispred nas. Što se tiče same utakmice, vrijeme je sigurno uticalo na igru zbog vode. Otvorili smo meč golom, ali su Laktaši bili dosta bolji u prvom poluvremenu. U nastavku smo dodali gas i preuzeli inicijativu. Došao je i taj drugi gol iz prekida, iz kojih smo bili opasni cijele sezone. Laktaši su odigrali dobru utakmicu i želim im da nastave s dobrim radom. Ako bude tako, ni m:tel Premijer liga BiH im nije daleko", rekao je Marinović.

 Pogledajte golove

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC