• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pioniri BiH najbolji na memorijalnom turniru "Josip Katalinski - Škija"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi "zmajići" (fudbaleri do 15 godina) u finalu su bili bolji od Crne Gore 2:0.

 Pioniri BiH pobjednici memorijalnog turnira Josip Katalinski Škija Izvor: Promo/FS BiH

U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine golovima dvostrukog strijelca Mateja Deketa pobijedila je danas u Trening centru FS BiH u Zenici odgovarajuću selekciju Crne Gore sa 2:0, u finalnom susretu 11. Međunarodnog memorijalnog turnira "Josip Katalinski-Škija".

U prvih 35 minuta igre oba tima su stvorila nekoliko prilika, ali se mreže nisu tresle. Drugo poluvrijeme je obilježio kapiten bh. tima. U 38. minutu Deket je imao odličnu šansu, golman Crne Gore je već bio savladan, ali su defanzivci uspjeli izbaciti loptu u korner.

U 49. dosuđen je indirektan udarac za BiH. Mak Pita je asistirao Deketu, koji sa ivice kaznenog prostora loptu šalje u mrežu za 1:0.

Najljepši trenutak utakmice desio se u 55. minutu kad je Deket odlično izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, i snažnim šutem u golmanov ugao udvostručio prednost bh. selekcije.

Posljednju priliku imao je Aleksa Šehovac u sudijskoj nadoknadi vremena kad se odlično oslobodio svojih čuvara, ali je pogodio stativu.

Nakon utakmice selektor bh. pionira Čedomir Ćulum je izjavio:

"Prije svega, turnir je bio vrhunski organizovan i sve su ekipe bile na visokom nivou, naročito reprezentacija Crne Gore koja je bila prva u svojoj grupi i sa osam postignutih golova pokazala veliki kvalitet. Međutim, danas u finalu smo osujetili sve te njihove dobre strane i došli do pobjede. Ovo je jedna perspektivna generacija pred kojom je još puno rada i koja u budućnosti može napraviti mnogo dobrih stvari.“

U susretu za treće mjesto selekcija Grada Beograda je u Zenici sa 7:1 pobijedila pionire Čelika, dok je u Doboj-Kaknju u meču za peto mjesto Albanija bila bolja od zajedničke selekcije Sarajeva i Istočnog Sarajeva pobijedivši sa 2:0.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Matej Deket. Pehare i priznanja učesnicima memorijala uručili su član Izvršnog odbora FS BiH Muris Jabandžić, v. d. generalnog sekretara Adnan Džemidžić i udovica pokojnog Škije, Jasna Katalinski.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC