• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DAN ODLUKE U M:TEL PRVOJ LIGI RS: Ko ispada, a ko će u baraž za opstanak u društvu najboljih?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Posljednje, 34. kolo m:tel Prve lige Republike Srpske na programu je danas od 17.30, nakon čega će biti poznato ko će ispasti u niži rang, a ko će morati kroz doigravanje da pokuša da sačuva prvoligaški status.

 Posljednje kolo m:tel Prve lige RS odlučuje ko ispada, a ko će u baraž za opstanak Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Još 90 minuta ligaškog fudbala ostalo je u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

I dok čekamo da li će novi-stari šampion Krupa zaigrati u premijerligaškom društvu, mnogo zanimljivije je u borbi za opstanak, gdje se uoči današnjeg posljednjeg, 34. kola ne zna niti jedan putnik u niži rang!

U najtežoj situaciji su dvije posljednjeplasirane ekipe, Podrinje i Tekstilac, koji su u prethodna 33 kola sakupili po 28 bodova. Trenutno na pozicijama koje vode u baraž su Alfa Modriča (30 bodova) i Omarska (35), dok brige oko opstanka nije prebrinula ni zvornička Drina (38), koja ima lošiji međusobni skor sa Omarščanima.

Podrinje će gostovati Slobodi iz Novog Grada, koja odavno ne pruža partije koje se očekuju od ekipe koja se donedavno borila za šampionski tron. Tim sa "Mlakvi" za pobjedu ne zna već devet utakmica (šest poraza i tri remija), a posljednji trijumf zabilježen je sredinom aprila. Na sve to nadovezali su se problemi sa poplavama u Novom Gradu, zbog čega ovaj susret neće biti igran na poplavljenim "Mlakvama", nego na stadionu "Šipad" u obližnjem Dobrljinu. Sve to daje nadu timu iz Janje da eventualnim trijumfom može izbjeći selidbu u drugoligaško društvo.

Tekstilac će u komšijskom derbiju protiv Ljubića nastojati da dođe do slavlja, ali treba imati u vidu da Dervenćani ne zavise samo od sebe. Gostima iz Prnjavora današnji meč je bez rezultatskog značaja, pa će u Derventi, osim planirana tri boda protiv komšija, osluškivati i rezultat iz Modriče.

A tamo će, na stadionu "Dr Milan Jelić", nekadašnji šampion BiH Alfa Modriča ugostiti Zvijezdu 09. Tim iz Etno-sela Stanišići osigurao je drugu poziciju (imaju bolji međusobni skor od Laktaša), pa bi i u slučaju današnjeg poraza ostao na istom mjestu, sa šansama za plasman u bh. elitu ukoliko Krupa odustane ili ne dobije lincencu za m:tel Premijer ligu BiH.

Ni Omarska sama ne odlučuje o svojoj sudbini. Dočekaće Slobodu iz Mrkonjić Grada, koja je prebrinula sve brige oko opstanka, ali za bijeg iz zone baraža, moraće da osluškuje dešavanja iz Laktaša. Laktašani su favoriti protiv Drine, a nekadašnji premijerligaš iz Zvornika u slučaju poraza mogao bi u doigravanje za opstanak ukoliko Omarska slavi (međusobni skor Omarske i Drine 3:0, 1:3).

Svi današnji mečevi na programu su od 17.30.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Komitet za hitnja pitanja FS RS donio je odluku da već u utorak obavi žrijeb baraža, koji će biti poludirigovan. U prvim utakmicama prvoligaši će biti domaćini, a takođe neće moći da se sastanu ekipe iz istog ranga takmičenja.

U baražu će nastupati prvoligaši koji na kraju sezone zauzmu 15. i 16. mjesto, ali i drugoplasirane ekipe iz Druge lige RS, grupe Istok i Zapad.

BSK iz Banjaluke i Gorica iz Šipova bore se za baraž na zapadu, dok su na istoku Romanija sa Pala, Velež iz Nevesinja i Jedinstvo iz Brodca u prilici da dođu do doigravanja. Paljani su u najboljoj poziciji sa tri boda više od Veleža i za šampionsku titulu i direktan plasman u m:tel Prvu ligu RS dovoljan im je i bod protiv Hercegovca u Bileći.

Mečevi baraža zakazani su za 10. i 14. jun od 17 časova, a pobjednici ovih duela će dogodine nastupati u prvoligaškom društvu Srpske.

M:TEL PRVA LIGA RS - 34. KOLO:

Slavija - Famos (17.30)
Tekstilac - Ljubić
Laktaši - Drina
Krupa - Željezničar
Kozara - Rudar Prijedor
Omarska - Sloboda (MG)
Alfa Modriča - Zvijezda 09
Sloboda (NG) - Podrinje

Odigrano ranije:

Sutjeska - Radnik 0:6



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC